Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα
01.08.2014

Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα

Σε καλούμε να υπογράψεις την επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο, όπου ζητάμε να πιέσει ώστε να υπάρξει άμεση προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Καλούμε, επίσης, την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις Ισραηλινές και Παλαιστινιακές Αρχές για να σταματήσει η κατοχή στη Γάζα και να βρεθεί μία δίκαιη ειρηνική λύση.

 

gaza appeal

Μέχρι την 1η Αυγούστου, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.364 Παλαιστίνιοι στη Γάζα και περισσότεροι από 7.000 είναι οι τραυματίες. Από τους νεκρούς το 76% είναι άμαχοι, ενώ 315 είναι παιδιά. Βασικές υποδομές έχουν καταστραφεί κι έτσι πολλοί κάτοικοι ζουν χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Το γεγονός αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να πολλαπλασιαστούν οι νεκροί, καθώς τα νοσοκομεία δεν μπορούν να περιθάλψουν επαρκώς τους τραυματίες. Οι κάτοικοι της Γάζας είναι εγκλωβισμένοι, καθώς ο αποκλεισμός από το Ισραήλ δεν τους επιτρέπει να φύγουν και καταφεύγουν σε σχολεία του ΟΗΕ για προστασία, παρόλο που κι αυτά βομβαρδίζονται.  

 

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει ώστε να σταματήσουν οι συρράξεις. Όμως, αν δεν αντιμετωπιστούν οι βαθιές αιτίες που αποτελούν τη ρίζα του ζητήματος, που πηγάζουν από την κατοχή του παλαιστινιακού εδάφους από το Ισραήλ, δεν θα υπάρξει μακροχρόνια ειρήνη.

 

«Η ActionAid πιστεύει ότι δεν μπορεί να μπει τέλος στη βία, εάν δεν αναγνωριστούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σε μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Αυτό θα σημαίνει ειρήνη με δικαιοσύνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς.  

 

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα εργαστεί για μια δίκαιη και μακροπρόθεσμη ειρηνική λύση που θα βάλει τέλος στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και του αποκλεισμού της Γάζας, θα σέβεται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και θα εξασφαλίζει τα δικαιώματά του στη ζωή, την ασφάλεια, τις βασικές υπηρεσίες, την ελευθερία της μετακίνησης, την εξασφάλιση πόρων για μια αξιοπρεπή ζωή και τη δίκαιη ανάπτυξη.

 

Η Ελλάδα, ως μέλος της διεθνούς κοινότητας, πρέπει να κινητοποιηθεί για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη. Σας καλούμε όλους να υπογράψετε την έκκληση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο για να δυναμώσουμε τη φωνή των Παλαιστινίων για ασφάλεια και δικαιοσύνη.

Υπόγραψε την επείγουσα έκκληση εδώ:  

http://actionaid.gr/petitiongaza

*Η ActionAid εστιάζει τη δουλειά της στο Κατεχόμενο Παλαιστινιακό Έδαφος στην ενδυνάμωση των κατοίκων της Δυτικής Όχθης που ζουν υπό Ισραηλινή κατοχή ώστε να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους από τις δυνάμεις κατοχής και να απαιτούν λογοδοσία από την Παλαιστινιακή Αρχή και ενδυναμώνουμε τις γυναίκες και τους περιθωριοποιημένους κατοίκους για να βελτιώσουν τη ζωή τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!