Σκέψεις για το θάνατο του Μαντέλα
06.12.2013

Σκέψεις για το θάνατο του Μαντέλα

Η φτώχεια δεν είναι ατύχημα. Όπως η σκλαβιά και το απαρτχάιντ, είναι ανθρώπινο δημιούργημα και μπορεί να καταπολεμηθεί με ανθρώπινες πράξεις.

Νέλσον Μαντέλα

Στη ζωή του ο Νέλσον Μαντέλα μας έμαθε πολλά. Η προσφορά του στην Νότιο Αφρική, την Αφρική και ολόκληρο τον κόσμο είναι τεράστια. Μας προσέφερε ένα μοντέλο ηγέτη και πολιτικού ήθους που θα θέλαμε να αποτελεί παράδειγμα για όλους τους ηγέτες του κόσμου.

Ο Νέλσον Μαντέλα πίστευε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια πρέπει να είναι οι αρχές που πρέπει να διέπουν κάθε πολιτική απόφαση και πράξη χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει κατάχρηση εξουσίας.

Ο Νέλσον Μαντέλα πίστευε ότι η καταπολέμηση της φτώχειας δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας, αλλά πράξη δικαιοσύνης. Πίστευε ότι η φτώχεια είναι ανθρώπινο δημιούργημα κι επομένως εμείς οι άνθρωποι πρέπει να την εξαλείψουμε.

Ο Νέλσον Μαντέλα δούλεψε σκληρά για το καλό της χώρας του και κατάφερε να αποφύγει έναν εμφύλιο πόλεμο, που άλλοι θεωρούσαν σίγουρο. Αποφάσισε να μείνει στην εξουσία μόνο 5 χρόνια και στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Οι αρχές του πάντα μας ενέπνεαν και μας οδηγούσαν και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

φωτογραφία:David Rose/Panos/ActionAid


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!