Σχολικές αίθουσες, νερό και παιδότοπος για τα παιδιά του Γκαλαγκάλα
19.12.2018

Σχολικές αίθουσες, νερό και παιδότοπος για τα παιδιά του Γκαλαγκάλα

Το χωριό Γκαλαγκάλα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα φτωχή περιοχή της βόρειας Ουγκάντας, αλλά έχει πλέον ένα καλύτερο σχολείο. Όλα ξεκίνησαν με το πρώτο ταξίδι αλληλεγγύης στη χώρα το 2016, όταν άρχισε το χτίσιμο 2 βοηθητικών αιθουσών σε ένα σχολείο, όπου υπήρχαν μόνο δύο αίθουσες και οι υπόλοιποι μαθητές έκαναν μάθημα έξω. Έλειπαν, επίσης, εκπαιδευτικοί, ενώ δεν υπήρχε καθόλου επίπλωση.

Complete Two Classroom Block At Galagala

Με την επιστροφή τους, οι εθελοντές του ταξιδιού κινητοποιήθηκαν και ξεκίνησαν μια καμπάνια crowdfunding, ώστε να συγκεντρωθούν πόροι για τη χρηματοδότηση δύο επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας αυτή τη φορά. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική και έτσι μαζί με άλλες εταιρικές και ατομικές δωρεές και την καμπάνια στα σχολεία «Η δύναμη είναι στο χέρι σου!» το ποσό των 33.736,61 ευρώ που συγκεντρώθηκε έφτασε και με το παραπάνω.

Στη συνέχεια, οργανώθηκε ένα δεύτερο ταξίδι στην Ουγκάντα το 2017 για να ξεκινήσει η κατασκευή των αιθουσών. Σε αυτά, στη συνέχεια, προστέθηκαν και η κατασκευή ενός πηγαδιού και μιας παιδικής χαράς! Επιπλέον μετά από πιέσεις της ActionAid, η κυβέρνηση της Ουγκάντας, διόρισε διευθυντή στο σχολείο. Τα καλά νέα, όμως, δεν σταματούν εδώ: καθώς περίσσεψαν χρήματα, θα αγοράσουμε και θρανία και άλλον υλικοτεχνικό εξοπλισμό!

Complete Borehole  Constructed At Oyuku Galagala


Μετά από όλα αυτά, τα παιδιά του Γκαλαγκάλα θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Όπως λέει και ο Richard Ojok, μαθητής στην 7η τάξη «τώρα πια έχουμε αίθουσες για να κάνουμε μάθημα ακόμη κι όταν βρέχει, δε φοβόμαστε ότι η βροχή θα χαλάσει τα βιβλία μας, σε αντίθεση με το παρελθόν που διαβάζαμε κάτω από δέντρα μάνγκο.»

Η Μαίρη Μπάρκη που πήγε και στα δύο ταξίδια στην Ουγκάντα, μας είπε: «Νομίζω ότι η 2η φορά είναι αυτή που θα καταγραφεί πλέον στην ψυχή, στο μυαλό, για πάντα. Γιατί; Γιατί είδα ότι φέτος είναι όλα κατά κάτι καλύτερα από ότι ήταν πέρσι. Και αυτό για εμένα είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα.»

Για άλλη μια φορά, οι υποστηρικτές της ActionAid απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Βρείτε ολόκληρη την αναφορά για την ολοκλήρωση του έργου εδώ.Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!