Set Love Free!
05.05.2014

Set Love Free!

Η ActionAid παλεύει για περισσότερα από 40 χρόνια ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις και στηρίζει τους πιο περιθωριοποιημένους ανθρώπους.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 14/6 στο περίπτερο μας στην Πλ. Κλαυθμώνος στα πλαίσια του Athens Pride 2014 για να «απελευθερώσουμε την αγάπη»:

Σε τουλάχιστον 77 χώρες στο κόσμο η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται από φυλάκιση μέχρι θανατική ποινή.

Οι διακρίσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμός οδηγεί πολύ συχνά στη φτώχεια. Οι διακρίσεις μπορεί να αποκλείουν την πρόσβαση στην εργασία και μια ζωή με αξιοπρέπεια. Τι είδους κόσμος είναι αυτός που η αγάπη μπορεί να οδηγήσει σε κατεστραμμένα όνειρα και διαλυμένες προοπτικές;

Διαβάστε τις συγκλονιστικές ιστορίες 7 διαφορετικών ανθρώπων που βίωσαν την διάκριση και τις προκαταλήψεις:

 David Kato/ Ουγκάντα

Δάσκαλος και ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας στην Ουγκάντα. Ο David Kato δολοφονήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 2011 μετά την δημοσίευση του ονόματος του σε μια λίστα με 100 ονόματα και διευθύνσεις ομοφυλοφίλων που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα Rolling Stone με τίτλο «Κρεμάστε τους». Ένα μετά την δημοσίευση, δολοφονήθηκαν 10 ακόμα άτομα. Στην Ουγκάντα ισχύει ποινή φυλάκισης από 14 χρόνια ως ισόβια για τους καταδικασθέντες για ομοφυλοφιλία και απαγορεύεται η «προώθηση» της. 

_________________________________________

James Mwape και Philip Mubiana/ Ζάμπια

«Στην φυλακή έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να μας παρενοχλήσουν σεξουαλικά για να μας δώσουν ένα μάθημα όπως λένε. Μας βρίζουν και μας εξευτελίζουν διαρκώς.»

James

«Από παιδί με ταλαιπωρεί μια λοίμωξη και πρέπει να παίρνω φάρμακα. Στην φυλακή δεν μου παρέχουν ιατρική περίθαλψη γιατί όπως ισχυρίζονται πάσχω από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Οι αστυνομικοί με υπέβαλαν σε εξευτελιστική εξέταση προκειμένου να καθορίσουν το φύλο μου»

Philip

O James και ο Philip είναι ζευγάρι. Συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 14 ετών με καταναγκαστικά έργα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης προέτρεψε τους πολίτες της Ζάμπια να καταγγείλουν όποιον ομοφυλόφιλο γνωρίζουν. Η αδελφή του Philip τους κατέδωσε. 

__________________________________________

Puja και Sanjida/ Μπαγκλαντές

H Puja, 16 χρόνων, και η Sanjida, 21, έφυγαν από το χωριό τους και στην πρωτεύουσα Ντάκα παντρεύτηκαν με ανεπίσημη ινδουιστική τελετή. Όταν η αστυνομία τις εντόπισε, μετά από την δήλωση εξαφάνισης που έκανε ο πατέρας της Puja, τα δύο κορίτσια δήλωσαν «Αν ένας άντρας μπορεί να αγαπά μια γυναίκα, γιατί να μην μπορεί μια γυναίκα να αγαπά μια άλλη γυναίκα;» 

 Σύμφωνα με το νόμο του Μπαγκλαντές , οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη.

___________________________________________

 Nemat Sadat/ Αφγανιστάν

«Γεννήθηκα στην Καμπούλ το 1979 και με την οικογένειά μου εγκατασταθήκαμε στην Καλιφόρνια το 1984. Το 2012, επέστρεψα στην πατρίδα μου για να εργαστώ στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν ( AUAF ). Άρχισα να μιλάω στα ΜΜΕ για αμφιλεγόμενα θέματα για την κοινωνία μας. Η αφγανική κυβέρνηση με κατηγόρησε για υπονόμευση του Ισλάμ και πίεσε για την απόλυσή μου. Εγκαταστάθηκα στην Νέα Υόρκη και αποφάσισα να ανακοινώσω τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Ο πατέρας μου με αποκήρυξε παρόλο που ο ίδιος είχε αγωνιστεί για την ισότητα στο Αφγανιστάν. Χιλιάδες θυμωμένοι Αφγανοί απείλησαν να με σκοτώσουν και ζητούσαν τον αποκεφαλισμό μου. Ταυτόχρονα, όμως, έλαβα μηνύματα συμπαράστασης από γκέι της χώρας μου, που αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Δεν πίστευα ποτέ πως θα καταφέρω να ξυπνήσω το γκέι κίνημα στο Αφγανιστάν.» 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________________________________________

Ricky Nathanson/ Ζιμπάμπουε

«Είμαι trans, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια ενάντια σε όλες τις μορφές της αδικίας. Με συνέλαβαν επειδή δεν υπέκυψα στους εκβιασμούς τους. Με κατηγόρησαν πως είμαι κάποιος άλλος από αυτό που υποστηρίζω. 6 αστυνομικοί με ανάγκασαν να κατεβάσω το παντελόνι μου ενώ γελούσαν μαζί μου και με ταπείνωναν. Λίγο πριν είχα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβώσουν το φύλο μου. Κατέθεσα μήνυση κατά των αστυνομικών η οποία απορρίφτηκε από το δικαστήριο.»

Στη Ζιμπάμπουε, η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται όπως και κάθε «εκδήλωση» της. Έτσι απαγορεύεται άτομα του ίδιου φύλου να κρατούνται χέρι – χέρι, να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται.


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!