Μεγάλος σεισμός και τσουνάμι στην Ινδονησία: Τι κάνει η ActionAid
04.10.2018

Μεγάλος σεισμός και τσουνάμι στην Ινδονησία: Τι κάνει η ActionAid

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει χτυπήσει τη χώρα μου. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι. Από τον σεισμό της Παρασκευής [29/9] είχαμε πάνω από 200 μετασεισμούς και δεν λένε να σταματήσουν. Εχτές μάθαμε ότι ένα ολόκληρο χωριό στο Sigi το κατάπιε η γη… Είναι τρομαχτικό. Η ομάδα μας προσπαθεί να καλύψει όλες τις περιοχές που έχουν καταστραφεί, αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια για να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές.» 

X (1)

Αυτά είναι τα λόγια της Francisca Friti, διευθύντριας της YAPPIKA-ActionAid, που έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει σκληρά στην πόλη Palu για να καλύψει τις βασικές ανάγκες των σεισμόπληκτων. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη μετά το σεισμό των 7,5 ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Οκτωβρίου, οι νεκροί υπολογίζονται σε 1424, οι σοβαρά τραυματισμένοι σε 2549 και 70.821άνθρωποι μένουν σε 141 καταυλισμούς. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι 200.000 άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια. Το ένα τέταρτο από αυτούς είναι παιδιά. Υπάρχουν ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα και καύσιμα. Όμως καθώς τα δίκτυα εξακολουθούν να είναι αναξιόπιστα, η συγκέντρωση πληροφοριών δεν είναι εύκολη. 

 

Τι κάνει η ActionAid

Η ομάδα μας προσπαθεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Έχουν φτάσει στις πιο κατεστραμμένες περιοχές και ξεκίνησαν να στήνουν προσωρινά καταφύγια, να διανέμουν γεννήτριες και ηλιακές λάμπες. Επιπλέον, ετοιμάζονται να αρχίσουν να μοιράζουν τρόφιμα, νερό, κουβέρτες, πάνες και είδη προσωπικής υγιεινής για τις γυναίκες.


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!