Καλωσόρισες στο Nature Hoax!
03.04.2020

Καλωσόρισες στο Nature Hoax!

Epikentro App 1200X675px

Παιδιά κι έφηβοι που συμμετείχαν σε ένα από τα πλέον καινοτόμα προγράμματα του Επίκεντρου της ActionAid για τον προγραμματισμό και τις νέες τεχνολογίες δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητό με θέμα την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο και την προστασία του περιβάλλοντος κι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Vodafone Generation Next.

Παιδιά από 10 έως 13 ετών συμμετείχαν σε μαθήματα που πραγματοποιούνται από τον συνεργάτη της ActionAid, SciFY. Η SciFY αναπτύσσει και διαθέτει δωρεάν τεχνολογία πληροφορικής μαζί με τη σχεδίαση, τις λεπτομέρειες υλοποίησής της και την αναγκαία υποστήριξη, με σκοπό να λύσει πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Όπως εξηγεί ο Παύλος Ίσαρης, που κάνει τα μαθήματα, «η διδασκαλία του προγραμματισμού βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν έναν τρόπο σκέψης που εστιάζει στην επίλυση προβλημάτων που διαφέρει από αυτόν που διδάσκονται στο σχολείο.»

Μία ομάδα 4 παιδιών, που συμμετείχαν στο μάθημα, αποφάσισαν να φτιάξουν μια εφαρμογή για κινητό. Τους άρεσε η ιδέα του κουίζ κι έτσι η εκμάθηση σωστών πληροφοριών για το περιβάλλον έγινε... παιχνιδάκι! Στο μάθημα έμαθαν ότι το διαδίκτυο είναι ένας κόσμος γεμάτος πληροφορίες που μπορεί να μην είναι αληθινές, να είναι, δηλαδή, hoaxes κι έτσι κατέληξαν να βασίσουν το κουίζ τους σε αυτά.

Το αποτέλεσμα ήταν η εφαρμογή Nature Hoax, όπου ο παίκτης ή η παίκτρια καλείται να διαλέξει ποιες από τις προτάσεις με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος είναι αληθινές και ποιες όχι. Στο τέλος κάθε ερώτησης, μαθαίνει τη σωστή απάντηση και ευαισθητοποιείται. Δες το σχετικό βίντεο εδώ

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!