Η κυβέρνηση της Νιγηρίας πρέπει να προστατεύει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση
02.05.2014

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας πρέπει να προστατεύει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση

Καθώς περίπου 200 μαθήτριες εξακολουθούν να κρατούνται από παραστρατιωτική ομάδα στη Βορειοανατολική Νιγηρία και εν μέσω φόβων ότι ορισμένες μαθήτριες έχουν ήδη πωληθεί, η ActionAid εξακολουθεί να πιέζει την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

O διευθυντής της ActionAid Νιγηρίας Δρ. Hussaini Abdu δήλωσε ότι: «Η κυβέρνηση της Νιγηρίας πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να βρει και να διασώσει τα κορίτσια, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα παιδιά να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς φόβο.

Η Βορειοανατολική Νιγηρία ήδη βρίσκεται τελευταία σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας στα ποσοστά εγγραφών των παιδιών στο σχολείο καθώς και της ολοκλήρωσής του. Ιδιαίτερα τα κορίτσια έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά. Στην περιοχή αυτή, οι γονείς διστάζουν να στείλουν τις κόρες τους στο σχολείο για πολιτισμικούς και θρησκευτικούς λόγους. Για παράδειγμα πολλοί πιστεύουν ότι τα κορίτσια πρέπει να παντρεύονται νωρίς κι έτσι να μην ολοκληρώνουν το σχολείο.

Η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση μέσω επαρκούς χρηματοδότησης και παροχής των βασικών σχολικών εγκαταστάσεων που θα περιλαμβάνουν ξεχωριστές τουαλέτες για τα κορίτσια και τις δασκάλες.

Η ActionAid δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια στη Νιγηρία ώστε τα κορίτσια να πηγαίνουν και να συνεχίζουν το σχολείο.»

Φωτογραφία: Kate Holt/Shoot The Earth/ActionAid


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!