Η ActionAid Hellas για πρώτη φορά στο παγκόσμιο συνέδριο IVCO 2020
09.10.2020

Η ActionAid Hellas για πρώτη φορά στο παγκόσμιο συνέδριο IVCO 2020

Sitearticle 09 10 800X600

Το International Forum for Volunteering in Development, το πιο σημαντικό παγκόσμιο δίκτυο οργανώσεων που ασχολούνται με τον εθελοντισμό, διοργανώνει φέτος on-line το παγκόσμιο συνέδριο IVCO 2020 (International Volunteer Cooperation Organizations), στις 26-28 Οκτωβρίου 2020, με θεματική «Εθελοντισμός και δράση για το κλίμα (Volunteering for Climate Action)».

Το παγκόσμιο αυτό συνέδριο, συγκεντρώνει διακεκριμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο και παρουσιάζει νέες τάσεις και έρευνες στον τομέα του διεθνούς εθελοντισμού.

Η ActionAid Hellas θα συμμετέχει για πρώτη φορά με την ενότητα «Ο ρόλος της εκπαίδευσης για την παγκόσμια πολιτειότητα στην κινητοποίηση των νέων για εθελοντισμό και ανάληψη δράσης για την κλιματική δικαιοσύνη» (The role of Global Citizenship Education in mobilizing youth volunteering and leadership for climate justice) και ομιλητή τον γενικό διευθυντή της, Γεράσιμο Κουβαρά. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο IVCO 2020.

Επίσης, τον Οκτώβριο του 2021, η ActionAid Hellas, θα αναλάβει επίσημα τη διοργάνωση του IVCO 2021 στη Θεσσαλονίκη! Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί και πάλι on-line, με σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη και θεματική τον «Συμπεριληπτικό Εθελοντισμό (Inclusive Volunteering)».

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες οργανώσεις έχουν δράση στην Ελλάδα, ώστε να αναδειχθεί ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών της Ελλάδας. Παράλληλα, το IVCO 2021, έχοντας ως βάση τη Θεσσαλονίκη, θα αναδείξει την πόλη, μέσα από σχετικές θεματικές και virtual tours σε πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το παγκόσμιο συνέδριο IVCO στον σύνδεσμο.  


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!