Νταβός: H αυξανόμενη ανισότητα εμπόδιο στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο

Νταβός: H αυξανόμενη ανισότητα εμπόδιο στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο

Καθώς οι πλούσιοι του κόσμου συγκεντρώνονται στο Νταβός για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, μια συμμαχία από διεθνείς οργανώσεις, ακτιβιστές, υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνδικάτων οικολογικών και φεμινιστικών ομάδων δρουν μαζί για να καταπολεμήσουν την αυξανόμενη ανισότητα.

Σε μια κοινή ανακοίνωση, η συμμαχία που περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων την ActionAid, τη Διεθνή Αμνηστία, την Oxfam, την Greenpeace και τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία προειδοποιεί ότι η αυξανόμενη ανισότητα απειλεί την ανάπτυξη, το περιβάλλον, τα δικαιώματα των γυναικών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε δήλωσή της η συμμαχία λέει «Όλες οι προσπάθειες για έναν καλύτερο κόσμο απειλούνται από την κρίση ανισότητας που έχει βγει εκτός ελέγχου. Σε ολόκληρο τον κόσμο, βλέπουμε το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στους πλουσιότερους και τους υπόλοιπους να φτάνει σε άκρα που δεν έχουμε δει εδώ κι έναν αιώνα.»  

Τα μέλη της συμμαχίας μπορούν να κινητοποιήσουν δίκτυα και ακτιβιστές και έχουν αποφασίσει να συνεργαστούν για να καταπολεμήσουν την ανισότητα τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και μέσα στις χώρες.

«Η ακραία ανισότητα συχνά συνδέεται με τους ολοένα και περισσότερους περιορισμούς στο χώρο πολιτικής δράσης και στα δημοκρατικά δικαιώματα. Το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία και η δυνατότητα των πολιτών να αμφισβητήσουν την επικρατούσα οικονομική άποψη περιορίζονται από παντού.» 

«Το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται από τη μείωση της ανισότητας, καθώς η κατανάλωση καυσίμων του 1% είναι 175 φορές μεγαλύτερη από των φτωχών.»

«Επιλέγουμε να φανταστούμε έναν καλύτερο κόσμο, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων θα γίνονται σεβαστά, θα προστατεύονται και θα εκπληρώνονται. Πιστεύουμε ότι η ανθρωπότητα έχει το ταλέντο, την τεχνογνωσία και την ικανότητα να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο, όπου το συμφέρον της πλειονότητας θα γίνει προτεραιότητα. Και πιστεύουμε ότι έφτασε η στιγμή για να αγωνιστούμε γι αυτό μαζί.»

Βρείτε ολόκληρη τη δήλωση στα αγγλικά εδώ:

http://www.actionaid.org/2016/01/civil-society-leaders-issue-statement-step-fight-inequality


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!