Φτιάξε ένα κομμάτι της λύσης!
27.09.2013

Φτιάξε ένα κομμάτι της λύσης!

Η ActionAid Ελλάς για 15 χρόνια δίνει τη μάχη για την καταπολέμηση της φτώχειας και το γιορτάζει με μια μοναδική δράση. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι καλεί τους Αθηναίους στο Καλλιμάρμαρο για να φτιάξουν όλοι μαζί ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο χαρτογκράφιτι.Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, η ActionAid σας καλεί να βοηθήσετε κι εσείς για να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης στο Καλλιμάρμαρο, σε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Αθήνας. Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι όλοι μπορείτε να προσθέσετε το δικό σας οριγκάμι στο πιο πολύχρωμο μήνυμα αλληλεγγύης της χρονιάς.

Με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, η ActionAid κάλεσε τη γνωστή Γαλλίδα καλλιτέχνη Mademoiselle Maurice, η οποία δημιουργεί προσωρινά γκράφιτι φτιαγμένα από διπλωμένα χρωματιστά χαρτιά. Τα οριγμάμι αυτά, τα τοποθετεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρουν ένα μήνυμα ή γεμίζουν με χρώμα τις πόλεις. Η Mademoiselle Maurice θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο έργο με χιλιάδες πολύχρωμα οριγκάμι.

Με την καθοδήγηση της, όσοι έρθουν στο Καλλιμάρμαρο θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν κι εκείνοι απλά σχέδια που θα συνθέσουν το τελικό έργο. Στο τέλος της δράσης θα βγουν φωτογραφίες που θα αποτυπώσουν το εφήμερο αυτό έργο τέχνης. Στη συνέχεια θα αφαιρεθούν τα διπλωμένα χαρτάκια για να μείνει το μνημείο ανέπαφο. 

«Εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα, περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι από ολόκληρη τη χώρα έχουν στηρίξει έμπρακτα τη δράση μας, βάζοντας το δικό τους κομματάκι στην προσπάθεια ενάντια στη φτώχεια και την ανισότητα. Εμείς στην ActionAid ζούμε καθημερινά τη δύναμη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας και τις θεαματικές αλλαγές που μπορεί να φέρει στον κόσμο. Για να γιορτάσουμε, σας καλούμε όλους να έρθετε να φτιάξετε κι εσείς συμβολικά ένα κομμάτι της λύσης, του τεράστιου και πολύχρωμου αυτού οριγκάμι στο Καλλιμάρμαρο» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς, Γεράσιμος Κουβαράς.

Φτιάξε ένα κομμάτι της λύσης!


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!