Φέρνοντας τη «βιομηχανική επανάσταση» στην Γκάνα
29.05.2019

Φέρνοντας τη «βιομηχανική επανάσταση» στην Γκάνα

Όταν είσαι αναγκασμένος να κάνεις τα πάντα με το χέρι, η δουλειά είναι σκληρή και συχνά αποδίδει λίγα. Αυτό συνειδητοποίησαν οι 32 Έλληνες και Κύπριοι Ανάδοχοι που ταξίδεψαν με την ActionAid στην Γκάνα το καλοκαίρι του 2017.

A Group Post Arouth The Mill (1)

Εκεί, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων την κοινότητα Ντάπα, για να δουν τη δράση του γυναικείου συνεταιρισμού αρτοποιίας που έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη της ActionAid. Η θέληση και ο δυναμισμός των γυναικών τούς συγκίνησε τόσο, που αποφάσισαν να τις υποστηρίξουν. Έβαλαν, λοιπόν, στόχο να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους για την αγορά και τη μεταφορά μιας αλεστικής μηχανής στην Ντάπα. Επιστρέφοντας, δημιούργησαν μια καμπάνια crowdfunding μέσω της πλατφόρμας μας και κάλεσαν φίλους και γνωστούς να κάνουν μια δωρεά. Η ανταπόκριση όλων ήταν συγκινητική και το ποσό συγκεντρώθηκε!

Η αλεστική μηχανή έχει φτάσει πλέον στην Ντάπα και οι γυναίκες του συνεταιρισμού είναι πολύ χαρούμενες! Η άφιξη αυτή θα αυξήσει τόσο την παραγωγή, που θα αλλάξει τη ζωή όλων των κατοίκων της Ντάπα και των γειτονικών χωριών.  Θα είναι σαν να έφτασε η «βιομηχανική επανάσταση» στον συνεταιρισμό τους!  Η δύναμη του «εμείς», λοιπόν, όλων όσοι στήριξαν την πρωτοβουλία των Αναδόχων μας, θα  φέρει την αλλαγή εκεί που τη χρειάζονται περισσότερο.

Δες εδώ τον απολογισμό.

Φωτογραφία: ActionAid


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!