Ευρωπαϊκό Bραβείο Καινοτομίας στο εκπαιδευτικό έργο της ActionAid Ελλάς
09.10.2017

Ευρωπαϊκό Bραβείο Καινοτομίας στο εκπαιδευτικό έργο της ActionAid Ελλάς

Με μεγάλη χαρά η ActionAid Ελλάς ανακοινώνει τη βράβευση του εκπαιδευτικού της έργου με το Global Education Innovation Award, από τον διακρατικό φορέα για την εκπαίδευση στην Ευρώπη, Global Education Network Europe.

 

Το βραβείο απονεμήθηκε στο πρόγραμμα της ActionAid «Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος», που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2017 σε 700 σχολεία στην Ελλάδα. Το περιεχόμενό του αφορούσε το δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την εκπαίδευση, μια διεθνή εκστρατεία στην οποία συμμετέχει η ActionAid από το 2004. Το πρόγραμμα της ActionAid προωθεί έμπρακτα τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης που είναι ποιοτική εκπαίδευση για όλους!

Η Δήμητρα Ντιρογιάννη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ActionAid δήλωσε: «Οι μαθητές, με τη συμπαράσταση και βοήθεια των δασκάλων τους, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην εκπαίδευση των συνομήλικών τους. 40.000 μαθητές ένωσαν τις φωνές τους, έδρασαν αποφασιστικά και όλοι μαζί θωράκισαν τα σχολεία τους κι έβαλαν τα δικά τους σύνορα, αφήνοντας απ’ έξω τον φόβο για το διαφορετικό.Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συγκεκριμένη βράβευση, η οποία αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση του εκπαιδευτικού έργου της ActionAid. Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλα τα σχολεία και τους χιλιάδες μαθητές που πήραν μέρος στην εκστρατεία και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση». 

IMG_3456

Το πρόγραμμα της ActionAid Ελλάς είναι ανάμεσα στους 12 νικητές, οι οποίοι επιλέχθηκαν μεταξύ 85 συμμετοχών. Η βράβευση έγινε στην Κύπρο στις 6/10/2017 

Λίγα λόγια για το Global Education Network Award

To βραβείο δίνεται ως μία αναγνώριση της καινοτομίας στην παγκόσμια εκπαίδευση. Προωθεί πρωτοβουλίες παγκόσμιας εκπαίδευσης που μπορούν να επιφέρουν αλλαγή μέσω της δημιουργικότητας, της συμμετοχής, της άμεσης δράσης, των συνεργειών,  της καινοτομίας και τελικά να εμπνεύσουν. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Global Education Network Europe εδώ 

To εκπαιδευτικό έργο της ActionAid στην Ελλάδα 

Η ActionAid Ελλάς από το 2000 δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση νέων και παιδιών γύρω από ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας στον κόσμο. 

Πάνω από 250,000 μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας έχουν πάρει μέρος στις εκστρατείες και τα προγράμματά αυτά, τα οποία είναικαινοτόμα και βασίζονται σε βιωματικά εργαλεία, όπως το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια ρόλων, την έρευνα και τη διάδραση. 

Επισκεφθείτε το education.actionaid.gr και ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ActionAid Ελλάς. 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!