Έλα μαζί μας σε ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή σου!
17.04.2018

Έλα μαζί μας σε ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή σου!

Αυτό το καλοκαίρι κάνε ένα ταξίδι που είναι αλλιώτικο από τα άλλα, ένα Ταξίδι Αλληλεγγύης στο Μαλάουι! 

Ποια είναι η πιο έντονη εμπειρία που είχες μέχρι σήμερα; Ποιος είναι ο άνθρωπος που θαυμάζεις περισσότερο; Ποιο είναι το πιο ιδιαίτερο μέρος που έχεις βρεθεί; Μετά από το Ταξίδι Αλληλεγγύης στο Μαλάουι οι απαντήσεις σου δεν θα είναι οι ίδιες! 

Όσοι έχουν επισκεφτεί το Μαλάουι μιλάνε για μια χώρα, με καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα και γελαστούς και πρόσχαρους ανθρώπους. Τους ανθρώπους αυτούς θα συναντήσουμε στην κοινότητα Μασίνγκα που θα επισκεφτούμε για να χτίσουμε κουζίνα και τουαλέτες σε ένα νηπιαγωγείο, που συντηρείται και λειτουργεί με τη συμμετοχή της κοινότητας με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους. Η βελτίωση του νηπιαγωγείου θα έχει σαν αποτέλεσμα να καλυτερεύσει σημαντικά η ζωή της κοινότητας, και κυρίως των παιδιών! Θα αποτελέσει έναν από τους λόγους που ακόμα περισσότερα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο από μικρή ηλικία και που οι γονείς δεν θα ανησυχούν για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των παιδιών τους! 

Δεν θα κάνουμε όμως το ταξίδι στην κοινότητα Μασίνγκα μόνο για να χτίσουμε, αλλά και για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους αυτούς από κοντά, να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους, να ακούσουμε τα προβλήματά τους, να χαρούμε με τις χαρές τους και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, η οποία στο ταξίδι αυτό παίρνει σάρκα και οστά και επιστρέφεται σε εμάς μέσα από έντονα συναισθήματα που θα κουβαλάμε για καιρό! 

Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή την εμπειρία; 

Ημερομηνίες: 14-22 Ιουλίου 2018 

Ενδεικτικό Πρόγραμμα 

  • 14/7: Αναχώρηση από Αθήνα
  • 15/7: Άφιξη στη Λιλόνγκουε και αναχώρηση με λεωφορείο για την κοινότητα Μασίνγκα
  • 16-20/7: Κάθε πρωί ξεκινάμε για το χωριό όπου θα γίνονται οι εργασίες. Το μεσημέρι θα  διακόπτουμε για φαγητό και στη συνέχεια θα επισκεπτόμαστε έργα της ΑctionAid στην περιοχή.
  • 21/7: Αναχώρηση από την κοινότητα Μασίνγκα για το αεροδρόμιο στη Λιλόνγκουε και από εκεί για την Αθήνα
  • 22/7: Άφιξη στην Αθήνα 

Εκτιμώμενο κόστος

  • Περίπου 500€ είναι όλα τα έξοδα του κάθε συμμετέχοντα (6 διανυκτερεύσεις, πρωινό, γεύματα, δείπνα, βίζα), δεν συμπεριλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια καθώς το κόστος τους εξαρτάται από τις πτήσεις. Σκοπός είναι να μένουμε όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο για να ακολουθούμε το ίδιο πρόγραμμα καθημερινά.
  • Σχετικά με τις πτήσεις, μπορείς να κλείσεις όποια πτήση επιθυμείς ή να επιλέξεις κάποια από τις εναλλακτικές που παραθέτουμε στο εγχειρίδιο εθελοντή. Ως σημείο συνάντησης θα ορίσουμε το αεροδρόμιο του Μαλάουι.
  • Επιπρόσθετα, καθώς στόχος είναι να στηρίξουμε έμπρακτα την κοινότητα που θα επισκεφτούμε, κάθε συμμετέχων θα χρειαστεί να καταβάλει εισφορά 300€, το 50% της οποίας θα καλύψει το κατασκευαστικό κόστος του έργου που θα αναλάβουμε να υλοποιήσουμε και το υπόλοιπο 50% θα καλύψει ομαδικά έξοδα του ταξιδιού (όπως ενοικιάσεις πούλμαν, προμήθειες φαγητού και νερού για τις ημέρες στην κοινότητα).

Για δηλώσεις συμμετοχής:

Εάν έχεις απορίες για το ταξίδι καλείς στο 210-9212321,Δευτέρα έως Παρασκευή, και ζητάς τη Βίκυ Σταύρακα. Θα χαρούμε πολύ να σε ακούσουμε και να λύσουμε τις απορίες σου!

Προθεσμία συμμετοχής: 29 Απριλίου 2018 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

  181023

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!