Ένας κόσμος μέσα από τρεις ιστορίες που δε γνωρίζουν σύνορα
21.03.2019

Ένας κόσμος μέσα από τρεις ιστορίες που δε γνωρίζουν σύνορα

Την εποχή της παγκοσμιοποίησης κι ενώ οι αποστάσεις εκμηδενίζονται, μια βόλτα στις γειτονιές του πλανήτη έρχεται να μας θυμίσει ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν είναι ίδιος για όλους. Ή μήπως, κατά μία έννοια, είναι;

Με συνταξιδιώτη την ActionAid κι ενδεικτική αφετηρία την Γκάνα, το Νεπάλ και την Ελλάδα -τις χώρες που παρουσιάζονται στην ταινία-ντοκιμαντέρ του Παπακαλιάτη με τίτλο «Ένας κόσμος»- τρεις μικρόκοσμοι συναντιούνται και συνδέουν 3 κομμάτια ενός πελώριου παζλ που απεικονίζει τελικά τον κόσμο μας. Στον ενικό, αφού -όσο κι αν αλλάζει το τοπίο και ο τρόπος ζωής- κοινός παρονομαστής παραμένει παντού ο άνθρωπος: ικανός από τη μία για τις μεγαλύτερες τραγωδίες κι από την άλλη για τα μεγαλύτερα επιτεύγματα. Όπως π.χ. να κάνει αυτόν τον έναν κόσμο μας καλύτερο.

Πρώτη στάση, λοιπόν, στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Γκάνα: «Πρέπει να ήμουν γύρω στα 17 τότε», αφηγείται η Helen. «Δούλευα σε ένα μαγαζί τα απογεύματα μετά το σχολείο και ο ιδιοκτήτης ήταν άντρας. Ένα βράδυ μετά τη δουλειά, μου ζήτησε να μείνω να τον βοηθήσω να τακτοποιήσει κάποια πράγματα στα ράφια. 

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!