Η δύναμη είναι στο χέρι σου
Η δύναμη είναι στο χέρι σου
ActionAid
Εκπαιδευτικοί & μαθητές
έχουν τη δύναμη
στο χέρι τους!

Εκπαιδευτικοί και μαθητές υλοποιούν, με το πρόγραμμα αυτό, ένα έργο σε κάθε σχολική χρονιά, που αλλάζει τη ζωή των παιδιών και των κατοίκων μιας περιοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ActionAid

Η δύναμη είναι στο χέρι σου 2021-2022

Χάρη σε εσάς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές σας, μέχρι σήμερα έχουμε αλλάξει τη ζωή εκατοντάδων παιδιών, ολοκληρώνοντας έργα όπως σχολικές αίθουσες, κέντρα ανάπτυξης παιδιού, αλλά και έργα ύδρευσης!

Σας καλούμε και φέτος να γίνετε ένας κρίκος αλληλεγγύης που θα ενώσει τους μαθητές σας για ένα καλό σκοπό: για να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα έργο ύδρευσης στο Γκιτέσι της Ρουάντας!

Τη φετινή χρονιά θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους 2.000 κατοίκους της κοινότητας να έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο, τρεχούμενο νερό! Ενώνοντας έτσι τις δυνάμεις μας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, ώστε να προσπαθήσουμε να φτάσει η φωνή αλληλεγγύης σε περισσότερους ανθρώπους στη Ρουάντα και να αλλάξουμε την καθημερινότητά τους για πάντα, με μια μόνιμη λύση. 

image
ActionAid

Η κοινότητα Γκιτέσι

Το Γκιτέσι είναι μια κοινότητα που βρίσκεται στην περιοχή Karongi, της Ρουάντας κι έχει έκταση 65 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η πλειονότητα του πληθυσμού του βασίζεται στη γεωργία για να ζήσει. Οι άνθρωποι εξαρτώνται από τις βροχές για το πότισμα, αλλά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, οι εποχιακές βροχές έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο αναξιόπιστες με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές αποδόσεις των σπαρτών. Έτσι χάνεται η βασική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους και την κοινότητα. Κατ’ επέκταση, οι γυναίκες αναγκάζονται να περνούν έως και έξι ώρες κάθε μέρα για τη συλλογή νερού, τόσο για οικιακούς όσο και για αρδευτικούς λόγους.

ActionAid

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε το βραχιολάκι της καμπάνιας;

Βήμα 1: Παραγγείλτε το βραχιολάκι «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» για όσους μαθητές το επιθυμούν (2€ το καθένα), συμπληρώνοντας τη φόρμα παραγγελίας.

Βήμα 2: Μοιράστε τα βραχιολάκια στα παιδιά.

Βήμα 3: Φτιάξτε μαζί με τους μαθητές στα αγγλικά ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τα παιδιά του Γκιτέσι. Όλα τα μηνύματα θα ταξιδέψουν μέχρι εκεί μόλις ολοκληρωθεί το έργο.

Κάθε βραχιολάκι είναι ένα

βήμα πιο κοντά

προς την υλοποίηση

του έργου ύδρευσης. 

Έλα μαζί μας!

Εσείς οι εκπαιδευτικοί έχετε τη δύναμη να κινητοποιήσετε τους μαθητές σας να γίνουν κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες, να μεταφέρετε τη γνώση σας για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής σε μία μακρινή χώρα, τη Ρουάντα αλλά και να υλοποιήσετε από κοινού ένα έργο που πραγματικά θα αλλάξει άμεσα και μακροχρόνια τις ζωές εκατοντάδων παιδιών και έμμεσα όλων των κατοίκων, στο Γκιτέσι αλλά και στις γειτονικές κοινότητες.

Τα έργα που υλοποιήσαμε χάρη σε εσάς!

 Τι έχουμε καταφέρει μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές από όλη την Ελλάδα, μέχρι τώρα:

1

2016: Στο Γκαλαγκάλα στην Ουγκάντα, κατασκευάσαμε μια σχολική αίθουσα, ένα πηγάδι και μια παιδική χαρά για τα 566 παιδιά.

2

2017: Στη Γκοραγκάτ του Μπανγκλαντές, υλοποιήσαμε ένα κέντρο απασχόλησης κι εκπαίδευσης για το παιδί, όπου θα ωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 100 παιδιά και έμμεσα 200 ενήλικες.

3

2018: Στο Wakii στη Γκάνα, πραγματοποιήσαμε ένα έργο ύδρευσης για να αποκτήσουν οι 1500 κάτοικοι καθαρό πόσιμο νερό.

4

2019 & 2020: Η νέα σχολική αίθουσα στο Κου-Ρομ στην Ουγκάντα είναι προς υλοποίηση και σύντομα τα παιδιά εκεί θα απολαμβάνουν τη νέα και ασφαλή τάξη.

Το νέο έργο ύδρευσης στο Wakii:

Δείτε τι καταφέραμε μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές τη σχολική χρονιά 2018-2019. 

Επικοινωνήστε με την Ευρυδίκη Κρεούζη στο 212 000 6330 ή στο evridiki.kreouzi@actionaid.org