Blog : Εθελοντισμός είναι... Blog : Εθελοντισμός είναι...
Blog
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντισμός είναι...

Πέμπτη Δεκεμβρίου 5, 2013 - 17:49, by Μαρίζα Τσαχάλη - Εκπαιδευτικός Τομέας
Main Image

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών, το μυαλό μου πλημμυρίζει από έναν-έναν τους 38 εθελοντές και συνταξιδιώτες στην αποστολή της ActionAid, που μόλις επέστρεψε από την Γκάνα. Τι πιο σημαντικό λοιπόν από το να ζητήσω από τους ίδιους να σημειώσουν τι σημαίνει για τον καθένα ξεχωριστά ο εθελοντισμός και μάλλον τι τους έφερε κοντά μας και ταυτόχρονα κοντά στους πιο φτωχούς ανθρώπους του κόσμου μας! 

File 21250

Όταν σταματήσει ο άνθρωπος να εθελοτυφλεί κι ανοίξει το κεφάλι του να δεχθεί κάποια πράγματα εκεί ξεκινάει η ερμηνεία της διαφορετικότητας, η προσφορά κι ως αποτέλεσμα το καλύτερο αύριο. (Φανή Τασιοπούλου, ιδ. υπάλληλος) 

File 21252

Το να βοηθάς με τέτοιο τρόπο κάποιον είναι τόσο όμορφο, που όχι μόνο δεν μπορεί να περιγραφεί με μερικές προτάσεις, αλλά πρέπει να περάσει πολύ χρόνος για να κατασταλάξει μέσα σου και να συνειδητοποιήσεις τι έχει αλλάξει. Αλλαγή η οποία δεν εμφανίζεται μόνο σε όσους βοηθάς, αλλά κυρίως στον εαυτό σου. (Ελεάννα Στρούθου, μαθήτρια Λυκείου) 

File 21251

Δίνεις αλληλεγγύη και παίρνεις πίσω αγάπη. Και η αγάπη αυτή γίνεται δύναμη για να προσφέρεις πάλι αλληλεγγύη. (Εύα Μέλλου, φοιτήτρια) 

File 21254

Προσφέρεις λίγο από τον χρόνο σου και παίρνεις πίσω ένα μάθημα ζωής! Μαθαίνεις, εκτιμάς, γνωρίζεις, αισθάνεσαι, ανακαλύπτεις, γεμίζεις, προβληματίζεσαι, αλλάζεις! (Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ιδ. υπάλληλος)

File 21253

Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να γίνει είναι να δει κανείς τον εαυτό του στον συνάνθρωπό του. (Γιώργος Λεμπέσης, συγγραφέας παιδικών βιβλίων) 

File 21255

Όταν προσφέρεις με ανιδιοτέλεια μπορείς μόνο να πάρεις όμορφα συναισθήματα και θετικές εμπειρίες. (Κατερίνα Σκιαδαρέση, ιδ. υπάλληλος)

File 21256

Εθελοντισμός: Ιδέα->πίστη-> κινητοποίηση-> προσπάθεια -> θυσία -> εφαρμογή -> αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα έχει δύο σκέλη: Στον εθελοντή και στον αποδέκτη. Και τ' αποτελέσματα είναι πολλές προτάσεις...! (Γιάννης Χανιωτάκης, δερματολόγος)

File 21257

Η κοινότητα που επισκεφτήκαμε ονομάζεται Kpene και βρίσκεται στην επαρχεία Tamale στη βόρεια Γκάνα, δηλαδή στην πιο φτωχή μεριά της χώρας. Εκεί συνεργαστήκαμε με τους κατοίκους για να χτίσουμε τις 2 νέες τάξεις του Νηπιαγωγείου (προνήπιο και νήπιο), που μέχρι σήμερα συστεγάζονται και εξυπηρετούν ταυτόχρονα περίπου 60 μαθητές σε ένα παράλληλο μάθημα - όσο σουρεαλιστικό κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο! Λίγο πιο πέρα σκάψαμε 3 μέτρα, ώστε να δημιουργηθούν τουαλέτες, οι οποίες απλά δεν υπήρχαν πουθενά στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, βοηθήσαμε στο χτίσιμο ενός μικρού γραφείου, το οποίο θα μοιράζονται η Διευθύντρια και οι δάσκαλοι του σχολείου, καθώς μέχρι τώρα μοιράζονταν ένα δέντρο για αυτόν το σκοπό. Στα τέλη Ιανουαρίου περιμένουμε την ολοκλήρωση του σχολείου, το οποίο θα εμπλουτιστεί με κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και σχολικό εξοπλισμό, θα περιφραχθεί και θα αποτελεί πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Ανάπτυξης.

Είμαστε όλοι σε αναμονή λοιπόν και ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν σε αυτή την τεράστια ποιοτική αλλαγή που θα ζήσουν τα 130 παιδιά της κοινότητας Kpene, που ήδη φοιτούν στο Νηπιαγωγείο, αλλά και τα 500, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή και θα μπορέσουν πλέον να παρακολουθούν με ασφάλεια τα μαθήματα! 

 

0 Σχόλια :

Αρχείο Blog

Βρέθηκαν 0 blogposts το:

Διάβασε τα blogposts

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας
για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα
μας.Υποχρεωτικό