Έκτακτη έκκληση- Αφγανιστάν

Έκτακτη έκκληση- Αφγανιστάν

Το Αφγανιστάν βυθίζεται στο χάος, εμείς παραμένουμε δίπλα τους.

Οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα. Η επικράτηση του φόβου, της ανασφάλειας και της βίας έχει βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι και την έχει φέρει στα πρόθυρα μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης. Οι γυναίκες και τα κορίτσια βρίσκονται στο επίκεντρο.

Παρά τις αντιξοότητες, η δράση της ActionAid στο Αφγανιστάν δεν σταματάει και συνεχίζεται. Από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε με το τοπικό γραφείο της ActionAid Αφγανιστάν και όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας στη χώρα είναι ασφαλείς. Προσπαθούν να σταθούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα και να συνεχίσουν το έργο μας στις κοινότητες, που στηρίζουμε.

 

R257082

 

Υπολογίζεται ότι από τις αρχές του 2021 οι εσωτερικά εκτοπισμένοι έχουν φτάσει τους 550.000, ενώ μόνο τον προηγούμενο μήνα ανήλθαν σε 126.000. Άνθρωποι που πάνω στην προσπάθειά τους να σωθούν πήραν μαζί τους ελάχιστα, λίγα ρούχα, ό,τι ήταν άκρως απαραίτητο και κατέφυγαν σε άλλα σημεία του Αφγανιστάν. Οι άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πείνα ανέρχονται σε 10.9 εκατομμύρια. Υπάρχει τεράστια ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Φαγητό, νερό, σκηνές, κλινοσκεπάσματα και πακέτα υγιεινής είναι αυτά που χρειάζονται άμεσα.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ 

R257080

Στόχος μας είναι να φτάσουμε και να στηρίξουμε 5.000 οικογένειες, στο σύνολο 35.000 περίπου ανθρώπους. Η δωρεά σου θα γίνει τρόφιμα, ασφαλές πόσιμο νερό, εγκαταστάσεις υγιεινής και πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής για γυναίκες και κορίτσια. Θα παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη σε όσες και όσους το έχουν ανάγκη.

  • Με 35 ευρώ θα παρέχεις νερό, είδη καθαριότητας και πακέτα προσωπικής υγιεινής σε δυο νοικοκυριά
  • Με 60 ευρώ θα προσφέρεις ρούχα και κουβέρτες σε μια οικογένεια σε ανάγκη
  • Με 80 ευρώ θα προσφέρεις φαγητό σε ανθρώπους που ζουν σε καταστάσεις ακραίας φτώχειας και φόβου
  • Με 120 ευρώ θα δωρίσεις σε ένα σχολείο εγκατάσταση παροχής νερού, σαπούνι και αντισηπτικά για την προστασία των παιδιών από ασθένειες και από την πανδημία COVID-19

Μια δύσκολη κατάσταση μας κάνει πιο δυνατούς να συνεχίσουμε το έργο μας. Χιλιάδες άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και εμείς θα σταθούμε στο πλάι τους.

Με σένα δίπλα μας.

Η δωρεά σου θα προσφέρει ελπίδα και ανακούφιση.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!