Θέλεις να γνωριστούμε από κοντά;
21.11.2019

Θέλεις να γνωριστούμε από κοντά;

Open Day 2019_fb _1200x 628px

 

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, η ActionAid το γιορτάζει κι ανοίγει τα γραφεία της και το Επίκεντρο σε όλους εσάς! Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, προσκαλεί Αναδόχους, υποστηρικτές, εθελοντές, εκπαιδευτικούς, δωρητές και όλους όσους θα ήθελαν να μάθουν για τη δράση της και να γνωρίσουν τους ανθρώπους της.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσοι αναζητούν έναν κόσμο δικαιότερο, ανθρώπους σαν εσένα. Από τις 11.00 π.μ. μπορείς να επισκεφτείς τα γραφεία της ActionAid (Λεωφόρος Μεσογείων 204, Χολαργός, 1ος όροφος) και το Επίκεντρο, το κέντρο κοινότητάς της οργάνωσης (Πέτρας 93, Κολωνός) στην Αθήνα. Για τους επισκέπτες προβλέπεται πλούσιο πρόγραμμα όλη την ημέρα με παιχνίδια, ομιλίες, διαδραστικές δραστηριότητες, αλλά και συζητήσεις και κεράσματα.

Θα έρθω!

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

ActionAid στον Χολαργό

11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Ο χάρτης με τη δράση της ActionAid. Θέλεις να μάθεις για τον εθελοντισμό; Για τα ταξίδια αλληλεγγύης; Για τους τρόπους που χρηματοδοτείται η ActionAid; Για τα προγράμματά της στην Ελλάδα; Για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο; Θέλεις να αφήσεις ένα μήνυμα; Ακολούθησε τα βήματα, έλα στην ξενάγηση του κόσμου της ActionAid και λύσε όλες τις απορίες σου. 

11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Fun & games! Μάθε για την ActionAid, βρίσκοντας τις απαντήσεις σε ένα σύντομο quiz και παίξε το παιχνίδι των συνδέσεων, για να μάθεις πώς όλα όσα κάνουμε σχετίζονται με εσένα και τον κόσμο. 

4.00 μ.μ. – 5.00 μ.μ.

Η δύναμη είναι στο χέρι σου! Αν δουλεύεις στην εκπαίδευση, μπορείς με το σχολείο σου να πετύχεις πολλά. Μάθε για όλα όσα πετυχαίνουν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές μέσα από τα προγράμματα της ActionAid και πάρε ιδέες για το δικό σου σχολείο. 

5.00 μ.μ. – 6.00 μ.μ.

Άλλαξε τον κόσμο μέσα από τον εθελοντισμό. Αν σε ενδιαφέρει να ζήσεις σε μια χώρα μακρινή και να προσφέρεις τον χρόνο και τις γνώσεις σου για να κάνεις τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη, μην χάσεις αυτή την παρουσίαση! Το πρόγραμμα EUAID volunteers θα σου δώσει την ευκαιρία να ζήσεις μοναδικές στιγμές, προσφέροντας εθελοντική εργασία. 

6.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.

Ο κόσμος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μάθε για όλα όσα καταφέρνει η οργάνωση με τη συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο εθελοντισμός, η εκπαίδευση, η ενημέρωση και οι εκστρατείες είναι μερικά από τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

7.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Ρώτα τον Πρόεδρο! Αναρωτιέσαι ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της ActionAid; Πώς διοικείται; Ποια είναι η στρατηγική της; Ο πρόεδρος της ActionAid Ελλάδας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Γενικός Διευθυντής της ActionAid θα προσπαθήσουν να σου λύσουν όλες τις απορίες. 

 

Επίκεντρο ActionAid

11:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

Μάθε για το Επίκεντρο. Τι γίνεται στο Επίκεντρο της ActionAid; Πώς στηρίζει τους συνανθρώπους μας να σταθούν στα πόδια τους; Πώς βρίσκουν δουλειά; Τι ρόλο παίζει η εκπαίδευση; Πώς τελικά συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους; Λύσε όλες τις απορίες σου για τη δράση της ActionAid στην Ελλάδα και δες από κοντά τη δουλειά μας στον Κολωνό. 

3:00 μ.μ. – 4:00 μ.μ.

Τι σχέση έχει ο Κολωνός με την κοινότητα Langobaya της Κένυας; Μάθε πώς συνδέεται το πρόγραμμα της ActionAid στον Κολωνό με άλλα προγράμματα της ActionAid σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου. 

4:00 μ.μ. – 5:00 μ.μ.

Η απασχολησιμότητα στο Επίκεντρο. Ανακάλυψε τα προφίλ των υποψήφιων εργαζόμενων της υπηρεσίας Συμβουλευτικής Εύρεσης Εργασίας, μάθε για τα προγράμματα απασχολησιμότητας που τρέχουν αυτή τη στιγμή, ενημερώσου για τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να γίνεις μέρος του έργου μας και πώς μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες στελέχωσης της εταιρείας σου. 

5.00 μ.μ. – 6.00 μ.μ.

Ενημέρωση εκπαιδευτικών. Αν είσαι εκπαιδευτικός κι ενδιαφέρεσαι να μάθεις πώς το Επίκεντρο μπορεί να στηρίξει τους μαθητές και το σχολείο σου και ποια είναι τα προγράμματα της ActionAid για σχολικές τάξεις, μην χάσεις αυτή την παρουσίαση! 

Αυτά κι άλλα πολλά θα ανακαλύψεις στις 5 Δεκεμβρίου!

 

Θα έρθω!

 

 EUAid _disclaimer _1000x 170px _transparent _2

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!