Ταξίδι Αλληλεγγύης στην Ζιμπάμπουε(ΝΕW)

Ταξίδι Αλληλεγγύης στην Ζιμπάμπουε(ΝΕW)

 • Είσαι έτοιμος/η για σκληρή, χειρωνακτική δουλειά κάτω από τον καυτό ήλιο της Αφρικής;
 • Μπορείς να μοιραστείς με άλλους 40 αγνώστους συνταξιδιώτες μια εβδομάδα από τη ζωή σου;
 • Αντέχεις να προσαρμοστείς σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, σε μια διαφορετική κουλτούρα, σε μια χώρα με ελάχιστες υποδομές, με καθημερινές δυσκολίες και απρόοπτα;
 • Είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η καταπολέμηση της φτώχειας και της αδικίας είναι καθήκον μας και όχι πράξη ελεημοσύνης;
 • Πιστεύεις ότι ο κόσμος μας είναι το σπίτι όπου όλοι πρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια;
 • Μπορείς να ταξιδέψεις 19 με 27 Οκτωβρίου 2019;Είσαι Ανάδοχος της ActionAid;


Αν απαντάς ΝΑΙ χωρίς δεύτερη σκέψη σε όλα τα παραπάνω και είσαι Ανάδοχος της ActionAid, τότε σε προσκαλούμε να έρθεις μαζί μας στο επόμενο Ταξίδι Αλληλεγγύης της ActionAid στην κοινότητα Νιάνγκα της Ζιμπάμπουε!
 
Η υποστήριξη του έργου μας στη Ζιμπάμπουε από  την ActionAid Ελλάδας είναι πολυετής και πολύ σημαντική! Συγκεκριμένα, η κοινότητα Νιάνγκα υποστηρίζεται αυτή τη στιγμή από περίπου 800 Έλληνες και Κύπριους Αναδόχους και  οι κάτοικοι έχουν δει τη ζωή τους να βελτιώνεται. Στο ταξίδι μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να γνωρίσουμε από κοντά ανθρώπους με δυνατές ιστορίες αλλαγής που θα μας συγκινήσουν και θα εξηγήσουν το έργο μας με τον καλύτερο τρόπο!
 
Παράλληλα θα βοηθήσουμε και σε κατασκευαστικές εργασίες σε σχολεία της περιοχής. Δε χρειάζεται κάποια ειδική γνώση, μόνο διάθεση για δουλειά και προσφορά! Ο πρωταρχικός σκοπός μας είναι να ενσωματωθούμε με την τοπική κοινωνία, να μάθουμε για τη ζωή των ανθρώπων εκεί, για τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας! Αυτό θα γίνει και με τα χέρια μας βοηθώντας στο έργο, αλλά θα γίνει κυρίως με την ψυχή μας, με την παρουσία μας, με το παιχνίδι, τους χορούς, τη συναναστροφή και τη συζήτηση!

Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή την εμπειρία;

Ημερομηνίες ταξιδιού: 19/10 – 27/10/2019

Συνάντηση Προετοιμασίας: 14/9/2019

*Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ActionAid στην Αθήνα (Λ. Μεσογείων 204, Χολαργός) και η συμμετοχή είναι υποχρεωτική.
 
Ενδεικτικό Πρόγραμμα Ταξιδιού:

 • 19/10: Αναχώρηση από Αθήνα
 • 20/10: Άφιξη και διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα Χαράρε
 • 21/10-25/10: Αναχώρηση για κοινότητα Νιάνγκα, τακτοποίηση σε τοπικό ξενώνα. Κάθε πρωί ξεκινάμε για το χωριό όπου θα γίνονται οι εργασίες. Το μεσημέρι θα διακόπτουμε για φαγητό και στη συνέχεια θα επισκεπτόμαστε έργα της ΑctionAid στην περιοχή
 • 26/10: Αναχώρηση από την κοινότητα Νιάνγκα για το αεροδρόμιο στη Χαράρε και από εκεί για την Αθήνα
 • 27/10: Άφιξη στην Αθήνα

 
Εκτιμώμενο κόστος:

 • Αεροπορικά εισιτήρια συν βίζα: 1.130€* (πτήσεις με Aegean & Ethiopian Airlines)
 • Διανυκτερεύσεις και γεύματα: 450€* (μία διανυκτέρευση στη Χαράρε και 5 διανυκτερεύσεις στη Νιάνγκα με πρωινό και βραδινό γεύμα)
 • Επιπρόσθετα, καθώς στόχος είναι να στηρίξουμε έμπρακτα την κοινότητα που θα επισκεφτούμε, κάθε συμμετέχων θα χρειαστεί να καταβάλει εισφορά 300€, το 50% της οποίας θα καλύψει το κατασκευαστικό κόστος του έργου που θα αναλάβουμε να υλοποιήσουμε και το υπόλοιπο 50% θα καλύψει ομαδικά έξοδα του ταξιδιού (όπως ενοικιάσεις πούλμαν, καύσιμα για τις μεταφορές μας, προμήθειες φαγητού για το μεσημεριανό γεύμα καθώς και νερού προς κατανάλωση για τις ημέρες στην κοινότητα).
 • Συνολικό κόστος ταξιδιού: περίπου 1.900€

*Υπάρχει ενδεχόμενο για μικρή διακύμανση του κόστους κατά 100€, λόγω αστάθειας του νομίσματος της χώρας.

Για δηλώσεις συμμετοχής:

 • Η μοναδική προϋπόθεση είναι να είσαι Ανάδοχος της ActionAid.
 • Αν είσαι δε και Ανάδοχος στην Νιάνγκα της Ζιμπάμπουε, έχεις ήδη προτεραιότητα για το ταξίδι! Θα δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας με το παιδί της Αναδοχής.
 • Διαβάζεις το Εγχειρίδιο Εθελοντή, συμπληρώνεις τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις στην τελευταία σελίδα και μας τη στέλνεις με email στο solidaritytrips.hellas@actionaid.org 

Εάν έχεις απορίες για το ταξίδι καλείς στο 212-0006365 ή στο 6957836256, Δευτέρα έως Παρασκευή, και ζητάς τη Σοφία Δελενίκα. Θα χαρούμε πολύ να σε ακούσουμε και να λύσουμε τις απορίες σου!
 
Προθεσμία συμμετοχής: 26 Ιουλίου 2019
Διαδικασία επιλογής: Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους συμμετέχοντες είναι Ανάδοχοι στη συγκεκριμένη κοινότητα (Νιάνγκα). Θα ακολουθήσει κλήρωση για τους υπόλοιπους και η τελική ομάδα που θα ταξιδέψει θα ανακοινωθεί στις 30 Ιουλίου 2019.

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!