Έκκληση: Παλαιστίνη

Έκκληση: Παλαιστίνη

Έκκληση για επείγουσα βοήθεια για τα παιδιά που έχουν πληγεί στη Γάζα 

Ευχαριστούμε θερμά για τη συγκινητική σας ανταπόκριση στην πρόσφατη έκκληση για την Παλαιστίνη.

Δυστυχώς, η κατάσταση συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη και οι ανάγκες αυξανόμενες. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης, 113 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 13.000 τραυματίστηκαν, ενώ 80.000 νοικοκυριά έχουν πληγεί.

Όπως σε κάθε άλλη κρίση, έτσι και σ’αυτή, τα παιδιά που αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού έχουν πληγεί περισσότερο.

Βοήθησέ μας να στηρίξουμε τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Σε καλούμε να κάνεις άμεσα τη δωρεά σου, σήμερα κιόλας.
Κάθε δωρεά είναι σημαντική.


ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Κentriki Palestine Web

Οι ζωγραφιές των παιδιών στη Γάζα, δεν έχουν χρώματα, φως, ήλιους και λουλούδια, έχουν εικόνες σκοτεινές, φόβου, πόνου και πολέμου, εικόνες που αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητά τους.  Μια πραγματικότητα που τους στερεί το βασικό δικαίωμά τους σε μια παιδική ηλικία.

Πιστεύουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να απεικονίσει καλύτερα τον πόλεμο παρά μόνο μέσα από τα μάτια και τα λόγια των παιδιών.

 

Pic 2 Wafaa

Η 15χρονη σήμερα Wafaa λέει «… τα όσα συμβαίνουν εδώ, προσπαθώ να τα απεικονίσω στις ζωγραφιές μου. Θέλω να γίνω επαγγελματίας ζωγράφος και συχνά ζωγραφίζω τον πόνο που βλέπω γύρω μου».

 

Pic 1Yasmeen Web

Ενώ η Yasmeen θυμάται «Θυμάμαι τους πυροβολισμούς, τις βόμβες, τους ανθρώπους να τρέχουν για να κρυφτούν. Ο φόβος μου ήταν μεγαλύτερος όταν ήταν σκοτάδι και δεν μπορούσα να δω τι γινόταν έξω».

 

Τα πρόσφατα γεγονότα εντείνουν την ήδη τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα παιδιά στην περιοχή, τα οποία υποφέρουν από έλλειψη τροφής, νερού και αποχέτευσης, ανεπαρκείς ιατρικές υπηρεσίες και περιορισμένη πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.

Οι ανάγκες είναι μεγάλες και συνεχώς αυξανόμενες, παρόλο που τα γεγονότα στη Γάζα δεν αποτελούν πλέον 1ο θέμα των ειδήσεων.

Στην πρόσφατη δήλωσή του, ο διευθυντής της ActionAid της Παλαιστίνης, Ibrahim Ibraigheth, αναφέρει: "Ανταποκρινόμενη στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα τελευταία επεισόδια με αφορμή τις διαδηλώσεις για τη «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής», αλλά και στα χρόνια προβλήματα της παλαιστινιακής κοινότητας, η ActionAid ετοιμάζεται να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή."

Εάν θες να μάθεις περισσότερα για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, μπορείς να δεις το Χρονολόγιο που δημιούργησε η ActionAid.

 

Και η πιο μικρή δωρεά μπορεί να κάνει τη διαφορά!

 

Κάνε μια δωρεά 

 

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας.

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!