Έκκληση: Πρόσφυγες Rohingya

Έκκληση: Πρόσφυγες Rohingya

Έκκληση για επείγουσα βοήθεια: Πρόσφυγες Rohingya 

Περισσότεροι από 650.000 γυναίκες, άνδρες και παιδιά της μειονότητας Rohingya έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Μυανμάρ και να αναζητήσουν ασφάλεια στο Μπαγκλαντές, μετά από τη βία που ξέσπασε στην περιοχή τους από τον Αύγουστο του 2017.

Βοήθησέ τους!

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Περισσότεροι από τους μισούς πρόσφυγες είναι παιδιά ενώ υπάρχουν και πολλές γυναίκες, οι οποίες είτε είναι έγκυοι είτε θηλάζουν τα μωρά τους. Μετά από πολλές μέρες περπάτημα φτάνουν στο Μπαγκλαντές φοβισμένοι, εξουθενωμένοι και τραυματισμένοι. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια κυρίως των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία.  Οι άνθρωποι αυτοί ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Χρειάζονται επειγόντως στέγη, καθαρό νερό, φαγητό και ιατρική βοήθεια.

195569scr

Η ActionAid έχει προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερους από 70.000 πρόσφυγες στην περιοχή του Cox’s Bazar στο Μπαγκλαντές.

Συγκεκριμένα, έχει παραδώσει πακέτα τροφίμων σε 8.000 οικογένειες σε συνεργασία με το World Food Programme (WFP), έχει κατασκευάσει 20 πηγάδια παρέχοντας πόσιμο νερό σε 10.000 άτομα και έχει χτίσει 52 τουαλέτες που εξυπηρετούν 6.500 άτομα. Έχει δημιουργήσει 20 χώρους, όπου 2.000 γυναίκες και παιδιά μπορούν να πλυθούν με ασφάλεια, ενώ έχει προσφέρει περισσότερα από 13.000 πακέτα ειδών προσωπικής υγιεινής σε γυναίκες και κορίτσια, δηλαδή σαπούνι, καθαρές πετσέτες και εσώρουχα.

Κάνε μια δωρεά

  • Με 15€ προσφέρεις είδη προσωπικής υγιεινής για γυναίκες (εσώρουχα, σερβιέτες, κ.λπ.) και ένα φακό για να κινούνται με ασφάλεια τη νύχτα
  • Με 30€ προσφέρεις προσωρινή στέγη και ασφάλεια σε μια οικογένεια
  • Με 40€ προσφέρεις τρόφιμα (ρύζι, ζάχαρη, λάδι) σε μία οικογένεια

 

Οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών είναι τεράστιες και για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια.

195661scr

Στήριξε τώρα την επείγουσα έκκληση της ActionAid για τους κατοίκους της Μυανμάρ, κάνοντας μια δωρεά με όποιο ποσό μπορείς. 

Και η πιο μικρή δωρεά μπορεί να κάνει τη διαφορά! 

195623scr


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!