Γίνε Ανάδοχος | Μπορώ να Γνωρίσω το Παιδί;

Μπορώ να Γνωρίσω το Παιδί;

…Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση που μας κάνετε εσείς, οι Ανάδοχοι Παιδιών. Και η δική μας απάντηση είναι πάντα η ίδια! Όχι απλά μπορείς να το κάνεις, αλλά σε παροτρύνουμε να το ζήσεις, το συντομότερο δυνατό. Όσοι Ανάδοχοι το επιχείρησαν και ταξίδεψαν μέχρι την Γκάνα, το Νεπάλ, την Ινδία, την Ζάμπια κ.α., μας περιέγραψαν όσα έζησαν στο ταξίδι τους… σαν μία ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά και φυσικά ολόκληρες τις κοινότητές τους.  


_MG_4444 (60 of 73)

Υπάρχουν 3 τρόποι για να συναντήσεις από κοντά το παιδί που στηρίζεις:

O 1ος είναι τα ομαδικά ταξίδια επίσκεψης παιδιών,  ένας νέος τύπος ταξιδιού, σε περίπτωση που δεν θες να ταξιδέψεις μόνος για να γνωρίσεις το παιδί.Πώς οργανώνονται; Συγκεντρώνουμε τις συμμετοχές των ενδιαφερόμενων ανά χώρα και αν οι συμμετοχές είναι πάνω από 7 για την ίδια κοινότητα και περίοδο, θα διοργανώσουμε το ταξίδι και θα σας συνοδεύσουμε σε αυτήν τη μοναδική εμπειρία! Αν ονειρεύεσαι κι εσύ αυτή τη στιγμή και μπορείς να καλύψεις τα έξοδά σου, στείλε μας ένα email στο volunteers.hellas@actionaid.org, αναφέροντας: κωδικό Αναδόχου, ονοματεπώνυμο Αναδόχου, κοινότητα/χώρα παιδιού, κωδικό παιδιού, κι επιθυμητό μήνα επίσκεψης.

Ο 2ος είναι να ταξιδέψεις μόνος/η σου, όποτε το θελήσεις, σχεδιάζοντας το ταξίδι και αναλαμβάνοντας o ίδιος τα έξοδα, βοηθούμενος φυσικά από την ActionAid σε ό,τι αφορά την μεταφορά σου στην κοινότητα του παιδιού, τη γνωριμία με το παιδί και τη μετάφραση. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να έχεις επικοινωνήσει τουλάχιστον 3 μήνες πριν την ημερομηνία του ταξιδιού σου με την ActionAid Ελλάς στο 210-9212321, για να συζητήσουμε για τις ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας που επισκέπτεσαι (visa, εμβόλια κλπ), για να ενημερώσουμε την τοπική ActionAid που θα σε φέρει σε επαφή με το παιδί, αφού φτάσεις στη χώρα, και φυσικά να προετοιμάσουμε την οικογένεια του παιδιού για αυτήν την τόσο σημαντική και ευχάριστη για όλους συνάντηση. Αν θέλεις και εσύ να επισκεφθείς το παιδί κατέβασε, συμπλήρωσε και στείλε μας με το πάτημα ενός κουμπιού ή στο Fax 2109212376 αυτή την αίτηση!

Ο 3ος τρόπος γνωριμίας με το παιδί, είναι η συμμετοχή σου σε κάποιο εθελοντικό ταξίδι Αναδόχων, όπου εκεί μπορείς να συναντήσεις το παιδί που συνδέεσαι εφόσον φυσικά, η κοινότητα του εθελοντικού ταξιδιού συμπίπτει με την κοινότητα όπου ζει. Τα εθελοντικά ταξίδια οργανώνονται από την ActionAid Ελλάς 2 φορές το χρόνο, σε κοινότητες και χώρες δράσης μας, με στόχο τη συμμετοχή των 40 κάθε φορά συμμετεχόντων σε κάποιο αναπτυξιακό έργο της ActionAid π.χ.: κατασκευή σχολικών τάξεων, επέκταση έργου ύδρευσης κλπ.

Πριν επιλέξεις τον τρόπο που θα ζήσεις αυτή την τόσο δυνατή εμπειρία ζωής, πάρε μία γεύση από τις αφηγήσεις Ελλήνων Αναδόχων που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα…

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το


Γίνε Ανάδοχος Παιδιού ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος Παιδιού
Γίνε Φίλος της ActionAid
Βίντεο

«Πώς είναι από κοντά το παιδί του οποίου είμαι Ανάδοχος; Πώς είναι τα σπίτια στις κοινότητες; Πώς ζουν εκεί οι άνθρωποι και πώς ακριβώς βοηθά η ActionAid;»

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!