Η δύναμη είναι στο χέρι σου, 2017

Η δύναμη είναι στο χέρι σου, 2017

 

Η ενέργεια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» συνεχίζεται και το 2017!

Ο στόχος μας? Να χτίσουμε ένα κέντρο απασχόλησης για τα παιδιά, στην περιοχή Γκοραγκάτ, στο Μπαγκλαντές!

H περιοχή Γκοραγκάτ είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές στο Βόρειο Μπαγκλαντές. Τα παιδιά λόγω της κατάστασης εγκαταλείπουν το σχολείο καθώς οι γονείς πολλές φορές δε μπορούν να το πληρώσουν ή χρειάζονται τη βοήθειά τους στο σπίτι.

Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση των σχολείων το 2016, συνεχίζουμε και φέτος την ενέργεια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» με στόχο να χτίσουμε ένα κέντρο απασχόλησης για τα παιδιά της Γκοραγκάτ. Στο κέντρο απασχόλησης τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να ενημερωθούν για θέματα όπως ο γάμος σε παιδική ηλικία και η παιδική εργασία και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό. Έτσι, όχι μόνο θα αναπτύξουν τις γνώσεις τους, αλλά θα ενδιαφερθούν για την εκπαίδευση.

Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε την αρχή για να αποκτήσουν ακόμη περισσότερα παιδιά πρόσβαση στην εκπαίδευση και να αλλάξουν τη ζωή τους για πάντα!

H Dinami Einai Sto Xeri Sou 2017 1000X1000px

Το σχολείο σας μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του με όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου!

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο, ενημερώστε τους μαθητές σας για την περιοχή Γκοραγκάτ, κι εξηγήστε τους πως μπορούν να βοηθήσουν.

 Πως μπορείτε να αποκτήσετε το βραχιολάκι της καμπάνιας:

  1. Συμπληρώστε τη φόρμα παραγγελίας για να σας στείλουμε το βραχιολάκι «Η δύναμη είναι στο χέρι σου», για όσους μαθητές το επιθυμούν (επιθυμητή οικονομική ενίσχυση 2€ το καθένα).
  2. Μοιράστε τα βραχιολάκια στα παιδιά
  3. Γράψτε μαζί με τους μαθητές στα αγγλικά ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τα παιδιά της Γκοραγκάτ. Όλα τα μηνύματα θα ταξιδέψουν μέχρι το Μπαγκλαντές

 Πληροφορίες αποστολής για την Ελλάδα:

Το πακέτο με τα βραχιολάκια θα το παραλάβετε στο σχολείο σας εντός 7 εργάσιμων ημερών, με courier (κόστος αποστολής εντός Ελλάδος μαζί με την αντικαταβολή 3,08€).

Πληροφορίες αποστολής για την Κύπρο:

Το πακέτο με τα βραχιολάκια θα το παραλάβετε στο σχολείο σας εντός 10 εργάσιμων ημερών με courier (κόστος αποστολής στην Κύπρο μαζί με την αντικαταβολή 10€).

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ13.1/202880/Δ2


Βίντεο

Το 2016 πάνω απο 7.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην ενέργεια "Η δύναμη είναι στο χέρι σου" κι έτσι καταφέραμε να χτίσουμε μια σχολική αίθουσα στο χωριό Γκαλαγκάλα αλλά και ένα πηγάδι και μια παιδική χαρά! Τα μηνύματα των μαθητών που συμμετείχαν στην ενέργεια, ταξίδεψαν μέχρι την Ουγκάντα. Με αυτά κάναμε μια ωραία έκπληξη στους μαθητές του Γκαλαγκάλα.

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!