Έκκληση: κυκλώνας Ιντάι

Έκκληση: κυκλώνας Ιντάι

Βοήθησε τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από τον κυκλώνα Ιντάι

Εκατοντάδες θανάτους και τεράστιες καταστροφές προκάλεσε ο κυκλώνας Ιντάι που σάρωσε τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζιμπάμπουε στα μέσα Μαρτίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 750 ανθρώπους, ενώ 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια.

Οι δυνατοί άνεμοι και οι εκτεταμένες πλημμύρες διέλυσαν δρόμους, γέφυρες, σπίτια, σχολεία και κλινικές, ενώ βυθίστηκαν τεράστιες εκτάσεις γεωργικής γης.

Καθώς το καθαρό νερό είναι ελάχιστο, έχουν αναφερθεί ήδη περιστατικά χολέρας και υπάρχει υψηλός κίνδυνος εμφάνισης και άλλων ασθενειών που μεταδίδονται από το μολυσμένο νερό. Ο φόβος για μια δεύτερη μεγάλη καταστροφή εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών ζωής στους ξέχειλους χώρους φιλοξενίας είναι μεγάλος. Το βρώμικο νερό, η κακή υγιεινή και οι άνθρωποι που ζουν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες για τη μετάδοση της χολέρας και της ελονοσίας.

Τα τοπικά γραφεία της ActionAid και οι συνεργάτες τους κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή στη Μοζαμβίκη, τη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι. Το πρόγραμμά μας για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων περιλαμβάνει διανομή ειδών πρώτης ανάγκης όπως φαγητό, κουβέρτες, πακέτα υγιεινής, ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, ρούχα, σκηνές και μπιτόνια νερού.

Για αυτό, χρειαζόμαστε επειγόντως επιπλέον υποστήριξη για να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

 Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια τώρα!

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

 

R221757 

@ZinyangeAunton/ActionAid

 

Η Υπεύθυνη Προγραμμάτων και συντονισμού της Έκτακτης Βοήθειας της ActionAid στη Ζιμπάμπουε επισκέφτηκε τις περιοχές που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τον κυκλώνα:

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου τέτοια καταστροφή. Οι ανάγκες στην περιοχή είναι τεράστιες. Δρόμοι έχουν καταστραφεί, γέφυρες έχουν παρασυρθεί και τα συνεργεία διάσωσης έχουν να αντιμετωπίσουν αμέτρητες προκλήσεις. Είδα ανθρώπους να προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν ένα 16χρονο αγόρι που θάφτηκε μέσα στη λάσπη. Οι άνθρωποι δεν έχουν φαγητό, νερό, ρεύμα ή είδη προσωπικής υγιεινής. Οι σοδιές και τα ζώα, οι μόνες πηγές εισοδήματος και τροφής για τους ανθρώπους, έχουν χαθεί.» 

 

Newsletter Image 2

@Rueben Manyange/ActionAid

 

Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε μια δύσκολη στιγμή σαν και αυτή, πρέπει όμως να δράσουμε άμεσα.

Κάνε μια δωρεά και βοήθησε τις οικογένειες που έχουν πληγεί να ξανασταθούν στα πόδια τους

  • Με 35€ προσφέρεις κουβέρτες για να κρατήσεις ζεστές δύο οικογένειες
  • Με 57€ προσφέρεις φαγητό σε μια οικογένεια για ένα μήνα
  • Με 115€ συμβάλλεις στο χτίσιμο εγκαταστάσεων υγιεινής για οικογένειες που έχουν χάσει τα σπίτια τους
  • Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε άλλο ποσό με το οποίο θα προσφέρεις άμεση βοήθεια στους πληγέντες. Κάθε δωρεά είναι πολύτιμη!

 

Και η πιο μικρή δωρεά μπορεί να κάνει τη διαφορά!

 

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σου.

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!