Πακιστάν

Πακιστάν

Η ActionAid στο Πακιστάν

Το Πακιστάν κέρδισε την ανεξαρτησία του το 1947. Από τότε συνεχίζει να αντιμετωπίζει εσωτερικές πολιτικές αναταραχές, που οδήγησαν στη δημιουργία μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων και κατά συνέπεια σε εκτεταμένη φτώχεια.

Η ActionAid ξεκίνησε να δουλεύει στη χώρα το 1992. Το ελληνικό γραφείο άρχισε να στηρίζει τις δράσεις της ActionAid Πακιστάν το 2005.

Σε ποιους τομείς εστιάζουμε τη δράση μας:

 1. Εκπαίδευση και στήριξη μικροκαλλιεργητών
 2. Ενδυνάμωση γυναικών βοηθώντας τους να διεκδικήσουν τα βασικά δικαιώματά τους
 3. Ενίσχυση της εκπαίδευσης


Συγκεκριμένα:

 • Εκπαιδεύουμε αγρότες σε αποδοτικότερες μεθόδους καλλιέργειας και αποτελεσματικότερης προώθησης των προϊόντων τους στις τοπικές αγορές και τους στηρίζουμε για να πιέσουν για τη θέσπιση ενός νομικού πλαισίου υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων τους.
 • Ενισχύουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με την παροχή μικροδανείων και την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού μέσω του προγράμματος Reflect*.
 • Δημιουργούμε και υποστηρίζουμε άτυπα εκπαιδευτικά κέντρα που λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.


Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Με το πρόγραμμα Αναδοχή Παιδιού. Μέσω του προγράμματος, προσφέρεις στα παιδιά των κοινοτήτων που στηρίζουμε την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.  Όπως στην 7χρονη Rehana που ζει στο Πακιστάν και μας είπε:

Έχω άλλα 4 αδέρφια και πηγαίνω στο σχολείο άτυπης εκπαίδευσης που έχει δημιουργήσει η ActionAid. Τώρα είμαι χαρούμενη που πηγαίνω σχολείο, γιατί παλιότερα δούλευα καθημερινά και οι γονείς μου δεν μπορούσαν να πληρώνουν για την εκπαίδευσή μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι το όνειρο μου θα γινόταν πραγματικότητα.


*Η ActionAid δημιούργησε το 1993 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων Reflect, το οποίο εφαρμόζεται από περισσότερους από 350 οργανισμούς σε περίπου 65 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει άνδρες και γυναίκες να μάθουν γραφή και ανάγνωση, να συνειδητοποιήσουν και να αναλύσουν τα τοπικά προβλήματα που τους αφορούν και να αναζητήσουν λύσεις.

Text Image Pakistan


Γίνε Ανάδοχος Παιδιού ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος Παιδιού
Γίνε Φίλος της ActionAid
Πακιστάν
 • Το Πακιστάν είναι μια πολύ φτωχή χώρα και βρίσκεται στην 146η θέση στον δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης σε σύνολο 187 χωρών.
 • Το 32% των βρεφών γεννιούνται λιποβαρή.
 • Μέχρι και το 90% των γυναικών υφίσταται βία στο σπίτι τους.
 • Σχεδόν το 60% των γυναικών άνω των 15 ετών είναι αγράμματες.
 • Το 52% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε καθαρή και ασφαλή τουαλέτα.

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!