Γίνε Campaigner | Τελευταίες Δράσεις

Τελευταίες Δράσεις

Σχεδόν ένα μήνα από όταν ξεκινήσαμε την εκστρατεία για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία, ήρθαν τα πρώτα καλά νέα. Αφού σχεδόν 46.000 άνθρωποι υπέγραψαν τηνεπιστολή της ActionAid προς τον Υπουργό Παιδείας, βοηθώντας μας να ενισχύσουμε την αίσθηση της ευθύνης του απέναντι σε τόσους χιλιάδες ανθρώπους, ο Υπουργός απάντησε θετικά στο πρώτο από τα αιτήματά μας!

Από την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργεί μητρώο μαθητών με αναπηρία η/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ώστε κανένα παιδί να μην στερείται το δικαίωμα στην εκπαίδευση και κανένα παιδί να μην είναι αόρατο.

Διαβάστε περισσότερα στο blog μας.

«Κάντε τα παιδιά με αναπηρία ορατά στην Ελλάδα»!

Το Σάββατο 30 Μαΐου, οι εθελοντές της ActionAid στο κέντρο της Αθήνας, είχαν ένα μοναδικό στόχο: να ευαισθητοποιήσουν όσους περισσότερους μπορούσαν για την πρόσβαση των παιδιών με αναπηρία στο σχολείο. 

H αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Ενημέρωσαν και προέτρεψαν εκατοντάδες περαστικούς να υπογράψουν την επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας: www.actionaid.gr/aoratapaidia

Οργανώσαμε εκστρατεία κατά της αρπαγής γης που γίνεται στην Καμπότζη από εταιρίες παραγωγής ζάχαρης.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έστειλαν στον Επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ επιστολές διαμαρτυρίας για να σταματήσουν προσωρινά οι εισαγωγές ζάχαρης από την Καμπότζη λόγω της εκτεταμένης αρπαγής γης που συμβαίνει εκεί από εταιρίες ζάχαρης. Επιπλέον, αποστολή της ActionAid επισκέφτηκε την Καμπότζη μαζί με ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους για να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα και να πιέσουν τους τοπικούς φορείς.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τόσο ο Επίτροπος όσο και η κυβέρνηση της Καμπότζης απάντησαν στα αιτήματά μας. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση της Καμπότζης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα αρπαγής γης στη χώρα, ενώ για μήνες το αρνιόταν πεισματικά. Συστάθηκε μια ειδική επιτροπή που αποτελείται από μέλη της ΕΕ, της κυβέρνησης και των εταιρειών ώστε να βρεθεί θεσμική λύση στο πρόβλημα. Η επιτροπή θα εξετάσει τα αιτήματα των αγροτών που έχουν εκδιωχθεί από τα χωράφια τους και υπάρχει πλέον ελπίδα ότι στο άμεσο μέλλον, τα θύματα θα λάβουν πίσω τη γη τους  ή θα αποζημιωθούν επαρκώς.

 

Συμμετείχαμε στο Athens Pride 2014 για να μιλήσουμε για τις δεκάδες ανθρώπους σε 77 χώρες στον κόσμο που φυλακίζονται ή θανατώνονται γιατί είναι ομοφυλόφιλοι. Οι διακρίσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμός οδηγεί πολύ συχνά στη φτώχεια. Οι διακρίσεις μπορεί να αποκλείουν την πρόσβαση στην εργασία και μια ζωή με αξιοπρέπεια. Τι είδους κόσμος είναι αυτός που η αγάπη μπορεί να οδηγήσει σε κατεστραμμένα όνειρα και διαλυμένες προοπτικές;

Διαβάστε τις συγκλονιστικές ιστορίες 7 διαφορετικών ανθρώπων που βίωσαν την διάκριση και τις προκαταλήψεις!

Δεκάδες ακτιβιστές της ActionAid από όλη την Ευρώπη διαμαρτυρήθηκαν κατά του νομοσχεδίου για τα βιοκαύσιμα έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ActionAid πέτυχε μια μεγάλη νίκη κατά της βιομηχανικής παραγωγής βιοκαυσίμων όταν στις 13 Ιουνίου 2014 οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή βιοκαυσίμων από καλλιέργειες τροφίμων, θέτοντας πλαφόν 7% από το 10% που ήταν ο ευρωπαϊκός στόχος!

Η ActionAid άσκησε μεγάλη πίεση προς το ΥΠΕΚΑ και το γραφείο του υπουργού Γιάννη Μανιάτη, έστειλε ανοιχτές επιστολές στα ΜΜΕ και προσπάθησε με κάθε τρόπο να θέσει το δίλημμα «τροφή ή καύσιμα» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ήμασταν  η μόνη οργάνωση που πίεσε για αυτό το θέμα στην Ελληνική Προεδρία και καταφέραμε να πετύχουμε μια πολύ δύσκολη νίκη κατά των πολυεθνικών παραγωγής βιοκαυσίμων στην ΕΕ.

Ασκούμε πίεση στην ευρωβουλευτή Eva Joly, πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης σχετικά με το νομοσχέδιο των βιοκαυσίμων.

Η θεσμική πίεση που ασκούμε με τις εκστρατείες είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φέρουμε μόνιμη αλλαγή στον κόσμο, αλλάζοντας νόμους και πρακτικές που κρατούν τους ανθρώπους φυλακισμένους στη φτώχεια και την αδικία. Μέσω της θεσμικής πίεσης, η ActionAid  αλλάζει όλο το πλαίσιο της ζωής τους, απαιτώντας από κυβερνητικούς φορείς και εταιρίες να εφαρμόσουν πολιτικές προς όφελος τους.

Η Rebeca Mabui, αγρότισσα από τη Μοζαμβίκη που έχασε τη γη της από εταιρίες βιοκαύσιμων, ταξιδεύει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ασκήσει πίεση κατά των βιοκαυσίμων. Δες το ταξίδι που έκανε από το χωριό της μέχρι τις Βρυξέλλες.

River Party 2014 #LandforSenegal «Πρόσφατα συναντηθήκαμε με την εταιρία Tampieri για να τους παραδώσουμε τις 96.738 υπογραφές που συγκεντρώσαμε από όλους εσάς, ζητώντας τους να σταματήσουν το βιομηχανικό έργο στην περιοχή Ndiael στη Σενεγάλη και να επιστρέψουν στους κατοίκους τη γη που τους έχουν καταπατήσει.»

 

Διάβασε για την εκστρατεία μας

Με το σύνθημα Γίνε Κομμάτι της Λύσης, συμμετείχαν στο φεστιβάλ River Party για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων και πώς μπορούμε να το αλλάξουμε.

Με περισσότερα από 8.000 οριγκάμι σχηματίσαμε ένα κόκκο σιταριού στο Καλλιμάρμαρο με αφορμή την 17η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας. Δες στο εντυπωσιακό βίντεο πώς φτιάξαμε το τεράστιο οριγκάμι!

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!