Επείγουσα Έκκληση:

Στήριξε τις οικογένειες των προσφύγων

*
*

*

Παρακαλούμε γράψτε με ελληνικά το όνομα και επώνυμο. H ActionAid δε μοιράζεται, δεν πουλάει, ούτε ανταλλάσσει με άλλους φορείς τα προσωπικά σου στοιχεία, τα οποία φυλάσσονται σε ασφαλή βάση δεδομένων.
Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

«Έχω κουραστεί. Είμαι εδώ 7 μήνες με τις δύο κόρες μου 21 και 11 χρονών. Ο άντρας μου, ο 16χρονος γιος μου και η 10χρονη κόρη μου είναι στην Γερμανία. Φύγαμε από το Χαλέπι για ένα καλύτερο μέλλον και δεν το έχουμε βρει ακόμα. Έχουμε την κάρτα του αιτούντος άσυλο και κάναμε αίτημα για οικογενειακή επανένωση. Πήγαμε σε δύο ραντεβού. Το τελευταίο ήταν πριν από 3 μήνες. Δεν ξέρω πόσον καιρό θα κρατήσει αυτή η κατάσταση αλλά δεν αντέχω άλλο. Πριν δύο μέρες σκεφτόμουν να πέσω στην θάλασσα να πνιγώ» αναφέρει μια 50χρονη Σύρια στο κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά στην νέα έκθεση της ActionAid «Ζώντας χωριστά: Οι προκλήσεις των προγραμμάτων οικογενειακής επανένωσης και μετεγκατάστασης για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα».


Ελάτε να στηρίξουμε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χάσει κάθε ίχνος φυσιολογικής ζωής και το μόνο που θέλουν είναι να ξανασμίξουν με τα παιδιά, τους γονείς και τα αδέρφια τους. Η οικογένειά τους είναι το ελάχιστο υποστηρικτικό πλαίσιο που μπορούμε να τους εξασφαλίσουμε.

Επιπλέον, χιλιάδες πρόσφυγες περιμένουν για μήνες μια απάντηση για το αίτημα μετεγκατάστασής τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Με τους ρυθμούς που εξετάζονται τα αιτήματα θα χρειαστούν 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία! Το πρόγραμμα δεν συνυπολογίζει συχνά σε ποια ευρωπαϊκή χώρα βρίσκεται ήδη η οικογένεια του αιτούντος.


Ας πιέσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική κυβέρνηση να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να γίνουν οι διαδικασίες λιγότερο χρονοβόρες και να αλλάξουν το νομικό πλαίσιο της οικογένειας ώστε να περιλαμβάνει και τα ενήλικα μέλη της. Ζητάμε επίσης να βελτιώσουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης ώστε να απευθύνεται σε όλους τους πρόσφυγες χωρίς διακρίσεις.

Διάβασε τη έκθεση της ActionAid «Ζώντας χωριστά: Οι προκλήσεις των προγραμμάτων οικογενειακής επανένωσης και μετεγκατάστασης για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα» 

 

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!