Επείγουσα έκκληση: Να σταματήσει το εμπόριο με τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς
Επείγουσα έκκληση: Να σταματήσει το εμπόριο με τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς

Να απαγορευτεί η εισαγωγή προϊόντων από ισραηλινούς εποικισμούς

*
*

*

Παρακαλούμε γράψτε με ελληνικά το όνομα και επώνυμο. H ActionAid δε μοιράζεται, δεν πουλάει, ούτε ανταλλάσσει με άλλους φορείς τα προσωπικά σου στοιχεία, τα οποία φυλάσσονται σε ασφαλή βάση δεδομένων.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

Φέτος κλείνουν 50 χρόνια ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη. Σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια θα έχεις δει εικόνες που δείχνουν κάποια από τις άπειρες παραβιάσεις που καθημερινά ζουν οι Παλαιστίνιοι. Ίσως να έχεις ακούσει και για τους λεγόμενους εποικισμούς που δεν έχει σταματήσει να χτίζει το Ισραήλ μεταφέροντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του πάνω σε Παλαιστινιακή γη, δημιουργώντας τραγικές επιπτώσεις στις ζωές των Παλαιστινίων.

Το ξέρεις όμως ότι η Ελλάδα στηρίζει αυτή την αδικία;

Οι ισραηλινοί εποικισμοί θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και για το λόγο αυτό, όλα τα υπόλοιπα κράτη, όπως και η Ελλάδα έχουν υποχρέωση να μην τους παρέχουν καμιά βοήθεια και να μην συνεργάζονται με κανένα τρόπο μαζί τους.

Στην έκθεση όμως που μόλις δημοσιεύσαμε, αποδεικνύουμε ότι η Ελλάδα εισάγει προϊόντα που προέρχονται από τους παράνομους εποικισμούς. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε την οικονομία μιας παράνομης κατοχής.

Βάλε κι εσύ το όνομά σου στην εκστρατεία μας και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει την εισαγωγή των προϊόντων από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς.

Όλα τα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας πρέπει να τερματίσουν το εμπόριο με τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς, καθώς αυτό συνιστά έμμεση αναγνώριση και οικονομική στήριξή τους.

Οι εποικισμοί κατακερματίζουν το Κατεχόμενο Παλαιστινιακό Έδαφος, περιορίζουν τη μετακίνηση και εγκλωβίζουν τους Παλαιστίνιους, τους στερούν τα σπίτια τους, τα χωράφια, το νερό και τους υποβάλουν σε συστηματική, καθημερινή βία από τους Ισραηλινούς εποίκους, οι οποίοι απολαμβάνουν ατιμωρησίας.

Ζήτησε επειγόντως από τις ελληνικές αρχές να τερματίσουν κάθε οικονομική σχέση με τους ισραηλινούς εποικισμούς και να απαγορεύσουν την εισαγωγή των προϊόντων από αυτούς.

Έχει γίνει ήδη ένα πρώτο βήμα ώστε οι καταναλωτές να μπορούν τουλάχιστον να αναγνωρίζουν τα προϊόντα που προέρχονται από τους εποικισμούς. Τον Σεπτέμβριο 2015 η ΕΕ υιοθέτησε μέτρα σήμανσης αυτών των προϊόντων, ώστε να αναγράφουν ότι προέρχονται από τους εποικισμούς και να μην χρησιμοποιούν απλώς το «Made in Israel», γιατί είναι ανακριβές και παραπλανητικό.

Εμάς δεν μας φτάνει αυτό αλλά η Ελλάδα δεν έχει κάνει ούτε αυτό το πρώτο βήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει τις νομικές της υποχρεώσεις που της απαγορεύουν κάθε συμμετοχή στη συντήρηση μιας παράνομης κατάστασης. Οι υποχρεώσεις αυτές συνεπάγονται διακοπή κάθε οικονομικής και εμπορικής σχέσης με τους εποικισμούς του Ισραήλ.

Υπόγραψε την εκστρατεία και υπενθύμισε στην κυβέρνηση αυτό που πρέπει να κάνει.

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!