Υποστήριξέ μας | Έκτακτη Έκκληση για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Επείγουσα Έκκληση για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Πάνω από 1 εκ. πρόσφυγες έχουν περάσει το κατώφλι της χώρας μας από το 2015 και παραπάνω από τους μισούς έχουν φτάσει στη Λέσβο. Πλήθος οργανώσεων και συλλογικοτήτων έχουν ενεργοποιηθεί για την υποδοχή τους.

Η ActionAid, όπως σε όλες τις ανθρωπιστικές κρίσεις, φροντίζει για εκείνες τις ανάγκες που δεν έχουν ήδη καλυφθεί και που οι ίδιοι οι πρόσφυγες μας έχουν υποδείξει ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους, με  προτεραιότητα πάντα στους πιο ευάλωτους, τις γυναίκες και τα παιδιά, τους ανθρώπους με αναπηρία και τους ηλικιωμένους. 

159028 800X600px

Μέχρι σήμερα: 

80.000 πρόσφυγες έχουν προσεγγίσει οι διαμεσολαβητές μας στη Μόρια και το Καρά Τεπέ. Τους έχουμε βοηθήσει να καταγραφούν, να νιώσουν ξανά ασφαλείς ή ακόμα και να επανασυνδεθούν με μέλη της οικογένειάς τους που έχουν χαθεί στο ταξίδι προς τη Λέσβο ή την Αθήνα. Η παροχή πληροφορίας και η καθοδήγηση στη γλώσσα που μιλάνε οι ίδιοι οι πρόσφυγες (αραβικά, φαρσί και παστούν) ήταν από την αρχή μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες τους.

10.749 γυναίκες έχουν επισκεφτεί από τον Οκτώβριο τα δύο Κέντρα Γυναικών της ActionAid, στα οποία έχουν βρει ασφάλεια, ψυχολογική υποστήριξη, μπορούν να θηλάσουν ή να αλλάξουν τα μωρά τους δίπλα στους πολιτισμικούς διαμεσολαβητές της ActionAid που μιλούν τη γλώσσα τους

10.749 πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης έχουν διανεμηθεί ήδη σε γυναίκες στα δύο Κέντρα Γυναικών. Τα πακέτα περιλαμβάνουν είδη που οι ίδιες οι γυναίκες μας είπαν ότι χρειάζονται για να βελτιώσουν όσο μπορούν τις συνθήκες υγιεινής: σαπούνι, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, σερβιέτες, εσώρουχα και μωρομάντηλα.

11.205 είδη για το χειμώνα έχουν διανεμηθεί σε γυναίκες και παιδιά. Σε αυτά περιλαμβάνονται αδιάβροχο poncho, fleese, κάλτσες, γάντια και σκούφοι. 

Κάνε την δωρεά σου!

 

Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε σε:

  • Eνημέρωση με ομάδες πληροφόρησης στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Καρα Τεπέ. Οι άνδρες και οι γυναίκες που  στελεχώνουν τις ομάδες της ActionAid μιλούν τις γλώσσες των προσφύγων (αραβικά, φαρσί, παστούν) και παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες, καθοδήγηση και στήριξη μέσα στα κέντρα καταγραφής.
  • Στήριξη των γυναικών και των μωρών τους στο Κέντρο Ημέρας στο Καρά Τεπέ. Πρόκειται για έναν ασφαλή χώρο όπου οι γυναίκες μπορούν να θηλάζουν, να αλλάζουν και να βρουν ψυχολογική στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί. Στελεχώνονται από αραβόφωνο προσωπικό της ActionAid που ενδυναμώνουν τις γυναίκες-πρόσφυγες για όσο διάστημα παραμένουν στο νησί.
  • Διανομή πακέτων με είδη πρώτης ανάγκης για γυναίκες και τα μωρά τους: πράσινο σαπούνι, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σερβιέτες, μωρομάντηλα, γυναικεία εσώρουχα. Τα προϊόντα αυτά επιλέχθηκαν διότι καλύπτουν τις ανάγκες που οι ίδιες οι γυναίκες αναφέρουν ότι έχουν. 

 

Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε επειγόντως
και τη δική σου υποστήριξη.

Κάνε σήμερα την δωρεά σου

Και η πιο μικρή προσφορά έχει αξία και
μπορεί να κάνει τη διαφορά.

161353Scr

 Credit:Anna Pantelia/ActionAid


Επίλεξε ποσό:
Βίντεο
Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!