Γίνε Ανάδοχος | Μπορώ να Γνωρίσω το Παιδί;

Μπορώ να Γνωρίσω το Παιδί;

Όχι απλά μπορείς να το κάνεις, αλλά σε παροτρύνουμε να το ζήσεις. Όσοι Ανάδοχοι το επιχείρησαν και ταξίδεψαν μέχρι την Γκάνα, το Νεπάλ, την Ινδία, την Ζάμπια κ.α., μας περιέγραψαν όσα έζησαν στο ταξίδι τους σαν μία ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά και φυσικά ολόκληρες τις κοινότητές τους.    


_MG_4444 (60 of 73)

 

Υπάρχουν δύο τρόποι για να συναντήσεις από κοντά το παιδί που στηρίζεις:

Ο πρώτος είναι να ταξιδέψεις μόνος/η σου, όποτε το θελήσεις, σχεδιάζοντας το ταξίδι και αναλαμβάνοντας o ίδιος τα έξοδα, βοηθούμενος φυσικά από την ActionAid σε ό,τι αφορά την μεταφορά σου στην κοινότητα του παιδιού, τη γνωριμία με το παιδί και τη μετάφραση. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να έχεις επικοινωνήσει τουλάχιστον 3 μήνες πριν την ημερομηνία του ταξιδιού σου με την ActionAid Ελλάς στο 210-9212321, για να συζητήσουμε για τις ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας που επισκέπτεσαι (visa, εμβόλια κλπ), για να ενημερώσουμε την τοπική ActionAid που θα σε φέρει σε επαφή με το παιδί, αφού φτάσεις στη χώρα, και φυσικά να προετοιμάσουμε την οικογένεια του παιδιού για αυτήν την τόσο σημαντική και ευχάριστη για όλους συνάντηση. 

Ο δεύτερος τρόπος γνωριμίας με το παιδί, είναι η συμμετοχή σου σε κάποιο ταξίδι αλληλεγγύης, όπου εκεί μπορείς να συναντήσεις το παιδί που συνδέεσαι εφόσον φυσικά, η κοινότητα του ταξιδιού αλληλεγγύης συμπίπτει με την κοινότητα όπου ζει. Τα ταξίδια αλληλεγγύης οργανώνονται από την ActionAid Ελλάς 2-3 φορές το χρόνο διάρκειας μιας εβδομάδας σε κοινότητες και χώρες δράσης μας. Σε κάθε ταξίδι υπάρχει ένας στόχος, η βοήθεια στην ολοκλήρωση κάποιου έργου στην κοινότητα που επισκεπτόμαστε, όπως το χτίσιμο σχολικών τάξεων, η κατασκευή έργου ύδρευσης κλπ.

Πριν επιλέξεις τον τρόπο που θα ζήσεις αυτή την τόσο δυνατή εμπειρία ζωής, πάρε μία γεύση από τις αφηγήσεις Ελλήνων Αναδόχων που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα…

Αν θέλεις και εσύ να επισκεφθείς το παιδί κατέβασε, συμπλήρωσε και στείλε μας αυτή την αίτηση με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το


Γίνε Ανάδοχος Παιδιού ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος Παιδιού
Γίνε Φίλος της ActionAid
Βίντεο

«Πώς είναι από κοντά το παιδί του οποίου είμαι Ανάδοχος; Πώς είναι τα σπίτια στις κοινότητες; Πώς ζουν εκεί οι άνθρωποι και πώς ακριβώς βοηθά η ActionAid;»

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!