Η δύναμη είναι στο χέρι σου

Η δύναμη είναι στο χέρι σου

Σκέψου πώς θα ήταν να μην είχες τρεχούμενο νερό στο σπίτι, στη γειτονιά ή στο σχολείο και να έπρεπε να περπατήσεις χιλιόμετρα για να βρεις καθαρό νερό, έχοντας την ευθύνη να το μεταφέρεις στο σπίτι σου.

Το σχολείο σου μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του με όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας και να κάνουμε όλοι μαζί ένα έργο ύδρευσης στην κοινότητα Wakii στην Γκάνα πραγματικότητα!

Σε καλούμε να ενώσουμε και φέτος τα χέρια μας σε μία μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης, εκπαιδευτικοί και μαθητές, για να αγκαλιάσουμε αυτή τη μακρινή και φτωχή κοινότητα, υλοποιώντας ένα έργο ύδρευσης. Αυτή τη χρονιά θα ενώσουμε ακόμα περισσότερα χέρια για να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο και η φωνή υποστήριξής μας να φτάσει στους μακρινούς μας φίλους. Θα χρησιμοποιήσουμε τη «δύναμη» του μυαλού, της ψυχής και της προσφοράς για να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο. Εμείς, οι μικρότεροι αυτού του κόσμου, θα δείξουμε στους μεγαλύτερους πως μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αλλάξουμε την παγκόσμια γειτονιά, ξεκινώντας από το ΔΙΚΟ μας σχολείο.

 Βrahiolaki Photo

 

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η ActionAid Ελλάς στην Γκάνα

Χristoforos Πapakaliatis 7

«Όταν εξασφαλίσεις μια καλή ζωή σε ένα παιδί, νομοτελειακά έχεις εξασφαλίσει μια μελλοντική καλύτερη κοινωνία» αυτό είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Ανάδοχος Παιδιού της ActionAid. Ο Χριστόφορος τον Φεβρουάριο του 2018 επισκέφθηκε κοινότητες στην Γκάνα που υποστηρίζονται από την ActionAid Ελλάς για να δει από κοντά το έργο στην περιοχή. Επισκέφθηκε και μια κοντινή κοινότητα, το Wakii, για να γνωριστεί με τους κατοίκους, να μιλήσει μαζί τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά και να δει από κοντά τη διαφορά σε σχέση με τις κοινότητες όπου η ActionAid δε δραστηριοποιείται ακόμη.

Η διαφορά ήταν ορατή και, διαπιστώνοντας ότι αυτό που χρειάζονται άμεσα και περισσότερο οι κάτοικοι της κοινότητας Wakii είναι καθαρό πόσιμο νερό, Ο Χριστόφορος και η ActionAid Ελλάς αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Έτσι, καλούμε όλα τα σχολεία της Ελλάδας να συμμετάσχουν στην ενέργεια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» και με αυτόν τον τρόπο να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να γίνει το έργο ύδρευσης αυτό πραγματικότητα!

Καθώς το νερό αποτελεί πολύτιμη πηγή ζωής, μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε την υγεία και τη ζωή των παιδιών, αλλά και όλων των κατοίκων της κοινότητας.

Κατέβασε το ενημερωτικό φυλλάδιο, ενημέρωσε τους μαθητές για την κοινότητα Wakii κι εξήγησέ τους πώς μπορούν να βοηθήσουν.

Πώς μπορεί το σχολείο να αποκτήσει το βραχιολάκι της καμπάνιας (νηπιαγωγείο-δημοτικό- γυμνάσιο-λύκειο):

  • Συμπλήρωσε τη φόρμα παραγγελίας για το βραχιολάκι «Η δύναμη είναι στο χέρι σου», για όσους μαθητές το επιθυμούν (επιθυμητή οικονομική ενίσχυση 2€ το καθένα).
  • Μοίρασε τα βραχιολάκια στα παιδιά
  • Γράψε μαζί με τους μαθητές στα αγγλικά ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τα παιδιά και τις γυναίκες στην κοινότητα. Όλα τα μηνύματα των παιδιών θα ταξιδέψουν μέχρι την Γκάνα!


Πληροφορίες αποστολής για την Ελλάδα:

Το πακέτο με τα βραχιολάκια θα το παραλάβεις στη διεύθυνση του σχολείου εντός 7 εργάσιμων ημερών, με courier.

Κόστος αποστολής εντός Ελλάδος μαζί με την αντικαταβολή:

ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ: 3,10€
ΧΕΡΣΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: 3,47€
ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: 3,72€

 


Εκπαιδευτικά οφέλη ενέργειας
  • Ευαισθητοποίηση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα 
  • Καλλιέργεια αισθημάτων ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης
  • Βασικά γνωρίσματα του Ενεργού Πολίτη
  • Ενίσχυση της δημιουργικότητας
  • Διαχείριση και οργάνωση ενέργειας
  • Ανάπτυξη ικανοτήτων ηγετικών - ομαδικότητας
  • Ευαισθητοποίηση γύρω από τη φτώχεια και την αδικία

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!