Η ActionAid | Διαφάνεια

Διαφάνεια

Σύμφωνα με τις αρχές της ActionAid λειτουργούμε τηρώντας την πρακτική της ανοικτής πληροφόρησης, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Transparency Board


Θέλουμε οι άνθρωποι στις κοινότητες όπου δουλεύουμε, οι υποστηρικτές μας, οι συνεργάτες, οι εθελοντές μας και το ευρύ κοινό να ζητούν πληροφορίες για το έργο μας, τη διαχείριση των πόρων, τις εσωτερικές διαδικασίες και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας.

Στην ActionAid, από την πρώτη στιγμή, προτεραιότητά μας ήταν και συνεχίζει να είναι η διαφάνεια των έργων μας. Για το λόγο αυτό, έχουμε επιλέξει να ελεγχόμαστε κάθε χρόνο, από εξωτερικούς ορκωτούς ελεγκτές. Τον ίδιο αυστηρό έλεγχο των διαδικασιών και της διαχείρισης, δέχονται εσωτερικά όλα τα γραφεία της οργάνωσης διεθνώς. Επιπρόσθετα, η οικονομική μας διαχείριση επικυρώνεται κάθε χρόνο και από εσωτερικό σχήμα ελεγκτών της οργάνωσης.

Καθώς, όμως, οι αυστηρότεροι κριτές μας είστε εσείς, οι ίδιοι οι υποστηρικτές μας, επιδιώκουμε οι ίδιοι να έχετε την ευκαιρία να αξιολογήσετε από κοντά το έργο μας. Έτσι, κάθε χρόνο οργανώνουμε 2 ταξίδια υποστηρικτών και περίπου 100 υποστηρικτές μας ετησίως ταξιδεύετε ως τις κοινότητες δράσης μας και βλέπετε από κοντά τα έργα που χρηματοδοτεί η εισφορά σας.

Η διαφάνεια των έργων και των ενεργειών μας είναι ο λόγος που έχουμε ακόμα μαζί μας χιλιάδες υποστηρικτές που στηρίζουν οικονομικά την ActionAid από το 1998.

Δες εδώ την τελευταία Έκθεση Ορκωτών Λογιστών

Ελεγχόμαστε από εθνικές και διεθνείς επιτροπές για τον τρόπο διαχείρισης των πόρων και την αποτελεσματικότητα των έργων της οργάνωσης:

Διεθνής Χάρτα για την λογοδοσία των ΜΚΟ (INGO Accountability Charter): 18 διεθνείς αρχές (standards) για την χρηστή διαχείριση και την αποτελεσματικότητα του έργου

Διεθνής Πρωτοβουλία για τη Διαφάνεια στην Οικονομική Διαχείριση (Ιnternational Aid Transparency Initiative): Χρηστή διαχείριση οικονομικών και διευκόλυνση πρόσβασης στην κατανοητή πληροφορία για τα έξοδα της οργάνωσης.

Συμμετέχουμε εθελοντικά σε παγκόσμια δίκτυα για την αποτελεσματικότητα του έργου μας:

Βασικές Αρχές Ανθρωπιστικού Έργου (CHS Alliance-Core Humanitarian Standards Alliance

Τέλος, η ActionAid έχει βραβευτεί για τη διαφάνειά της από τον οργανισμό One World Trust

Μάθε ό, τι πρέπει να γνωρίζεις:

Στείλε το αίτημά σου στο e-mail μας για να λάβεις περισσότερες πληροφορίες για το έργο μας.


Η ActionAid δεν ανταποκρίνεται σε ανώνυμα αιτήματα και σε αιτήματα για προσωπικά δεδομένα.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το


Επίσης στην ενότητα αυτή

Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!