Κάνε μια δωρεά | ΑctionAid Ελλάς | Στηρίζω τη δράση

Γίνε Φίλος

Έλα μαζί μας και βοήθησε μας να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τις ζωές των φτωχότερων συνανθρώπων μας. Η βοήθεια σου σε έναν άνθρωπο μπορεί να έχει αντίκτυπο σε ολόκληρες κοινότητες.

Γίνε σήμερα και εσύ υποστηρικτής μας, επιλέγοντας το ποσό της εισφοράς σου, τη συχνότητα και τον τρόπο καταβολής που προτιμάς και βοήθησε μας να φέρουμε πραγματική και διαρκή αλλαγή στους πιο φτωχούς ανθρώπους του πλανήτη μας.

Με τη δική σου υποστήριξη, το 2016 300.000 περισσότεροι άνθρωποι εξασφάλισαν αρκετό φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και πάνω από 400.000 παιδιά ολοκλήρωσαν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 


Γίνε Φίλος της ActionAid

Η υποστήριξη σου μπορεί να αλλάξει ζωές

Sahr Mbayo από τη Σιέρα Λεόνε

Shar Portait Final Ο Sahr Mbayo είναι ξυλουργός, σύζυγος και πατέρας 2 παιδιών. Μένει με την οικογένεια του στη Freetown, πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε και είναι υπεύθυνος σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο για βελτίωση δεξιοτήτων που χρηματοδοτείται από την ActionAid. Εκεί εκπαιδεύει αγόρια και κορίτσια που μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσαν στους δρόμους, ως ξυλουργούς και μοδίστρες. 

Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που διέλυσε τη χώρα (1991-2002) έχασε τον πατέρα του και αναγκάστηκε να φύγει ως πρόσφυγας στη Γουινέα μαζί με τη μητέρα του. Επιστρέφοντας στη Σιέρα Λεόνε δεν μπορούσε να βρει δουλειά με αποτέλεσμα να ζει στους δρόμους. Πολύ συχνά δεν έβρισκε φαγητό και έτσι αναγκαζόταν να κάνει επικίνδυνες δουλειές για να μπορεί να έχει ένα υποτυπώδες εισόδημα. 

Με τη βοήθεια της ActionAid έχει σήμερα ένα σταθερό εισόδημα και το δικό του σπίτι.

Έχω κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση από την κοινότητα μου και τα παιδιά με βλέπουν ως πρότυπο τους. Αλλά για αυτό που είμαι περισσότερο περήφανος είναι ότι πλέον πολλά από τα έπιπλα που κατασκευάζουμε διοχετεύονται σε σχολεία που υποστηρίζει η ActionAid.

Hadra Mamecha από την Αιθιοπία

Photo Hadra _gine _yposthriktiths _IMAGE IN_TEXT

H Hadra είναι 39 χρονών και ζει στη  πόλη Lera της Αιθιοπίας. Είναι μητέρα 7 παιδιών που μεγαλώνει μόνη της. Προτού γνωρίσει την ActionAid δεν είχε κανένα εισόδημα και πολλές φορές δυσκολευόταν να τα ταΐσει. Μέσω ενός προγράμματος μικροδανεισμού κατάφερε να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση, ένα μικρό παντοπωλείο. Με τα έσοδα του παντοπωλείου ξεπλήρωσε το ποσο του δανείου (που στη συνέχεια διατέθηκε από την ActionAid σε μια νέα γυναίκα) και κατάφερε να υποστηρίξει οικονομικά και τα 7 παιδιά της ώστε να τελειώσουν το σχολείο τους. Ο μεγαλύτερος γιος της σήμερα πηγαίνει στο πανεπιστήμιο.

Η ίδια είναι και μέλος του συνεταιρισμού Vicky Lera Women Water Development Association. Αποτελείται μόνο από γυναίκες και είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης της περιοχής, προσφέροντας νερό σε περισσότερους από 26.000 κατοίκους της περιοχής.

Η εκπαίδευση των παιδιών μου είναι η μεγαλύτερη μου επένδυση.

Κράτα το


Επίλεξε ποσό:

Γίνε Ανάδοχος Παιδιού ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος Παιδιού
Γίνε Φίλος της ActionAid
Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!