Στο Επίκεντρο παίζουμε ποδόσφαιρο αλλιώς

Στο Επίκεντρο παίζουμε ποδόσφαιρο αλλιώς

Το πρόγραμμα Rise - Beyond Goals βασίζεται στην πρωτοποριακή μεθοδολογία του Football3 και στοχεύει στην κινητοποίηση και την ενδυνάμωση κοινωνικά αποκλεισμένων νέων από 12 έως 18 ετών. Με όχημα το ποδόσφαιρο, το Beyond Goals που υλοποιείται με την υποστήριξη του UEFA Foundation for children στο Επίκεντρο της ActionAid, δίνει την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια της περιοχής του Κολωνού στον Δήμο Αθηναίων, να μάθουν να σέβονται τη διαφορετικότητα, να εκφράζουν τα προβλήματά τους και να αλληλοστηρίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους.

Ac 190329_238a _resized

Με πρεσβευτές τον διεθνή ποδοσφαιριστή και τροπαιούχο του EURO2004, Δημήτρη Παπαδόπουλο και την πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών, Θωμαή Βαρδαλή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων όπως τη δημιουργία μεικτών ποδοσφαιρικών ομάδων, τη δικτύωση με άλλες ομάδες μέσω φιλικών αγώνων, αλλά και τη διοργάνωση μαθημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αγγλικής γλώσσας, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και ομάδων ενδυνάμωσης νέων.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι έφηβοι θα καλλιεργήσουν δεξιότητες και θα αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση και τα κίνητρα για να συμβάλλουν στη βελτίωση της κοινότητάς τους και να αποτελέσουν τους ενεργούς πολίτες του αύριο.

Ac 190329_427a _resized

Η ActionAid συνεργάζεται στενά με ομάδες ποδοσφαίρου τοπικής και εθνικής εμβέλειας με  στόχο το ποδόσφαιρο να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη ώστε οι συμμετέχοντες  να ευαισθητοποιηθούν και να αναγνωρίσουν την αξία της σωστής συνεργασίας, να εργαστούν για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και να δράσουν για την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο ετών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο 215 – 555 7345 και στο epikentro@actionaid.org.

Φωτογραφίες: Studio Kominis/ ActionAid


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!