Η δύναμη είναι στο χέρι σου

Η δύναμη είναι στο χέρι σου

Η καμπάνια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» ολοκληρώθηκε! Σας ευχαριστούμε πολύ!

Λίγο πριν το τέλος του 2016 αποφασίσαμε να τρέξουμε μια καμπάνια για τα σχολεία για να υποστηρίξουμε το χωριό Γκαλαγκάλα στην Ουγκαντα.

Τον Ιούνιο του 2016, 42 Ανάδοχοι Παιδιού και εθελοντές ταξίδεψαν στην Ουγκάντα με σκοπό να χτίσουν 2 αίθουσες στο δημοτικό σχολείο του χωριού Γκαλαγκάλα. Οι τάξεις ολοκληρώθηκαν αλλά κάποια παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα κάτω από τα δέντρα. Το σχολείο χρειάζεται ακόμα δύο αίθουσες για να ολοκληρωθεί και να μπορούν όλα τα παιδιά να τελειώνουν το δημοτικό.

Το χωριό Γκαλαγκάλα βρίσκεται σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Αφρικής, στη Βόρεια Ουγκάντα, όπου για 20 χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ισοπέδωσε κάθε υποδομή, από δρόμους μέχρι σχολεία και κλινικές. Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέληξαν σε καταυλισμούς για να γλυτώσουν.

Στην ActionAid θέλαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν τις δύο τάξεις, ώστε να χωράνε όλα τα παιδιά. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε μια μοναδική καμπάνια που ενώνει όλα τα σχολεία στην Ελλάδα και την Κύπρο με έναν κοινό στόχο: 2 νέες τάξεις για το σχολείο στο Γκαλαγκάλα!

Newsletter Materials 1000X600px 02

 

Με την υποστήριξη πάνω από 7.000 μαθητών, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για να χτιστούν οι 2 σχολικές αίθουσες στο χωριό Γκαλαγκάλα! Επιπρόσθετα, η ActionAid και μια ομάδα 40 περίπου εθελοντών, θα κατασκευάσουν στο χώρο του σχολείου μια αντλία νερού και έναν χώρο αναψυχής για τα παιδιά!

Το ταξίδι μας θα πραγματοποιηθεί 8-16/7 και θα έχουμε τη δυνατότητα να παραδώσουμε στα παιδιά του Γκαλαγκάλα τα συγκινητικά μηνύματα των παιδιών που συμμετείχαν στην καμπάνια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου».

20170503Aah105911

 Όταν επιστρέψουμε θα μοιραστούμε μαζί σας υλικό από την υλοποίηση του έργου!


Βίντεο

Δείτε το ταξίδι των Αναδόχων στο χωριό Γκαλαγκάλα

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!