ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αρχική / Media center / Δελτία Τύπου

Άρθρο

Η κυβέρνηση της Ινδίας αποσύρει την άδεια της εταιρείας εξόρυξης Vedanta να εκμεταλλευτεί το ιερό βουνό Niyamgiri

Η κυβέρνηση της Ινδίας αποσύρει την άδεια της εταιρείας εξόρυξης  Vedanta να εκμεταλλευτεί το ιερό βουνό Niyamgiri
Η ActionAid καλωσορίζει την απόφαση της κυβέρνησης της Ινδίας να απορρίψει την προσπάθεια της Αγγλικής εταιρείας εξορύξεων Vedanta να δραστηριοποιηθεί στο βουνό Niyamgiri της περιοχής Orissa, καταστρέφοντας τους πόρους επιβίωσης των φτωχών κάτοικων της περιοχής. Η ActionAid μετά από 6 χρόνια συντονισμένων προσπαθειών στο πλευρό των κατοίκων της, τονίζει πως η κυβέρνηση οφείλει να εμείνει στη στάση της προς όφελός των ιθαγενών.
 
«To βουνό Niyamgiri είναι για εμάς ο πατέρας, η μητέρα, τα πάντα. Όλα προέρχονται από εκεί: το φαγητό, τα φρούτα, το κεχρί και τα λαχανικά μας,» δηλώνει η σαραντάχρονη Gato Majh, μέλος της τοπικής ομάδας προστασίας του βουνού και συνεχίζει λέγοντας: «Εάν το βουνό φύγει από τα χέρια μας, όλα αυτά θα καταστραφούν… πού θα πάνε οι φυλές; Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε εκτός του Niyamgiri».
 
Ο Sitaram Kulesika, κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «Αυτή είναι μια σπουδαία ημέρα για τη φυλή μας. Οι εργασίες εξόρυξης θα σήμαιναν τον αφανισμό μας».
 
Η ActionAid μεταξύ άλλων ενεργειών, πραγματοποίησε έρευνα για τις πραγματικές επιπτώσεις των εργασιών της Vedanta στην περιοχή με τίτλο “Vedanta cares”, οργάνωσε εκστρατεία αποστολής μηνυμάτων στην κυβέρνηση της Ινδίας και ενδυνάμωσε τους κατοίκους στην  διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
 
Think before you print Email this page
Διαβάστε στο blog μας Διαβάστε στο blog μας Διαβάστε στο blog μας
Ελάτε στη σελίδα μας στο Facebook Ελάτε στη σελίδα μας στο Facebook Ελάτε στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθείστε μας στο Twitter Ακολουθείστε μας στο Twitter Ακολουθείστε μας στο Twitter